Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
01/06/2020 16:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/06/2020 16:33

Voorspelling bitcoin (BTC) naar $1 miljoen was "absurde humor," stelt McAfee

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Voorspelling bitcoin (BTC) naar $1 miljoen was

De ontwikkelaar van het anti-virus programma McAfee, John McAfee, zegt afstand te doen van zijn uitspraak dat bitcoin (BTC) $1 miljoen dollar gaat bereiken. In 2018 voorspelde hij dat tegen het einde van 2020 de waarde van $1 miljoen dollar bereikt zo moeten zijn. Zo niet, dan zou hij op nationale televisie zijn jongeheer opeten.
Later tweette hij dat hij er niet van uitging dat iemand dat zou geloven. Dit is wel opmerkelijk want destijds leek hij vrij resoluut over zijn voorspelling. Daarna zei hij dat het onmogelijk was, als bitcoin $1 miljoen waard zou worden dan is de totale marktwaarde meer dan het BBP van Noord-Amerika.


“Op de dag dat ik deze voorspelling deed, voorspelde ik ook dat walvis seks de nummer één watersport van de wereld zou worden. Deze sport maakt duizend keer zoveel kans om op de olympische spelen beoefend te worden dan surfen.” Aldus McAfee. Het blijkt echter dat hij wel getweet heeft over zijn favoriete zoogdieren, maar nooit over deze uitspraak. 
Op 5 januari dit jaar nam hij afstand van zijn uitspraak en zei dat het slechts een manier was om nieuwe mensen aan bitcoin te introduceren. 


John McAfee heeft geen gemakkelijk leven. In 2012 vluchtte hij naar het buitenland toen er geruchten de ronden deden dat hij zijn buurman vermoord zou hebben.  Later probeerde hij ook een campagne te starten om president te worden vanaf een boot. En eerder deze maand moedigde hij zijn buren aan om wapens te kopen ter bescherming van hun voedsel. 


Daarnaast zei hij dat hij niet begreep dat investeerders niet in zagen dat zijn prijs voorspelling slechts gebaseerd was op absurde humor.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie