Nick de Jong Nick de Jong
19/06/2024 13:53 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/06/2024 13:08

Vrije val Bitcoin ETF’s zet door, analisten verwachten verdere daling

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Vrije val Bitcoin ETF's zet door, analisten verwachten verdere daling

Foto: lian88leonte/Shutterstock

Waar de bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) eerder juist een groeiende instroom registreerden, lijkt deze instroom inmiddels weer overgegaan in een uitstroom. Gisteren werd er voor de vierde dag op rij een negatieve uitstroom van de ETF’s geregistreerd.

Bitcoin kan hard gaan stijgen doordat verkopers ‘uitgeput’ zijn
Bitcoin kan hard gaan stijgen doordat verkopers 'uitgeput' zijn

Vierde dag op rij negatieve uitstroom bitcoin beursfondsen

Uit de data van gisteren blijkt dat geen enkel bitcoin fonds een positieve instroom heeft kunnen behalen. De grootste netto uitstroom kwam volgens SosoValue op naam van Fidelity’s bitcoin ETF, met een eindstand van maar liefst 83 miljoen dollar. Hierachter eindigden de fondsen van Grayscale en Bitwise met respectievelijke uitstroom van 62 miljoen en 7 miljoen dollar. De overige 8 bitcoin ETF’s noteerden geen stroom. Dit betekent dat de fondsen samen uitstroom hebben verwerkt van 152,42 miljoen dollar.

De totale hoeveelheid kapitaal, dat momenteel in alle bitcoin fondsen is ingelegd, bedraagt 14,81 miljard dollar. Hierin hebben Grayscale en BlackRock met afstand het grootste aandeel, met een respectievelijk totaal van 17,98 miljard en 19,68 miljard dollar. 

Het totaal aan kapitaal neemt al enige tijd steeds verder af. Eerder lieten de fonds een lange reeks van positieve instromen zien. Deze reeks duurde maar liefst 19 dagen. Het hoogste punt werd uiteindelijk geregistreerd op 7 juni met een totaal kapitaal van 15,69 miljard dollar. Sinds die tijd zijn de positieve instromen weer omgedraaid naar meer negatieve uitstromen.

Advertentie

Dalende koers bitcoin zet mogelijk voort

Het handelsvolume lijkt verder toe te nemen. Deze eindigde op dinsdag op 1,7 miljard dollar, terwijl er maandag nog 1,24 miljard dollar kon worden genoteerd. Deze toename zou logischerwijs te maken kunnen hebben met de grotere uitstromen.

Mogelijk is de huidige koers van bitcoin grotendeels verantwoordelijk voor de aanhoudende uitstroom. De grootste cryptomunt heeft het al zo’n twee weken erg zwaar en heeft flink wat moeten inleveren in haar waarde. Over de afgelopen 24 uur heeft de munt ook weer een daling van 0,35% 

In ander bitcoin nieuws was te lezen dat analisten negatiever lijken te worden. Volgens de analisten van het onderzoeksbureau CryptoQuant, zou bitcoin zelfs door een belangrijk ondersteuningspunt zijn gezakt. Hierdoor zou er een verdere correctie mogelijk zijn tussen de 8-12%. Mocht deze correctie daadwerkelijk plaatsvinden, dan kan de koers wel eens dalen richting de 60.000 dollar.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Hij werd benaderd via een website voor freelancers. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie