Rico Engelbarts
16/05/2019 12:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/05/2019 12:00

Waarom bitcoin (BTC) misschien wel tot boven de $20.000 kan stijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom bitcoin (BTC) misschien wel tot boven de $20.000 kan stijgen

Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen periode bijzonder goed gepresteerd. Daarmee lijkt de bearmarkt eindelijk afgelopen te zijn. Door de recente sterke koersstijging hopen veel investeerders dat bitcoin wellicht tot zijn all-time high (ATH) kan gaan stijgen. Om een beter idee te krijgen van wat de mogelijkheden zijn beginnen veel analisten de huidige marktsituatie te vergelijken met die van 2017/2018.
Tijdens de bullmarkt eind 2017, begin 2018, wist bitcoin tot ongekende hoogtes te stijgen. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie vestigde een ATH van $20.000. Analisten merken nu op dat gezien de verschillen in marktfactoren toen en nu,  bitcoin nog veel hoger zou kunnen gaan stijgen tijdens de komende bullmarkt.
Tijdens de vorige bullmarkt wist vrijwel niemand wat bitcoin of cryptocurrency in zijn algemeen was. Het was dan ook vooral FOMO (fear of missing out) dat ervoor zorgde dat bitcoin zo hoog kon stijgen, aangezien de crypto plotseling sterk begon te stijgen en de mainstream media er verslag van deed. Uiteindelijk viel de waarde in de maanden erop terug, waarbij het 85% in waarde verloor.


Aangezien ‘normies’ nu weten dat een prijs van $20.000 mogelijk is, zal de FOMO een nog grotere rol kunnen gaan spelen. Want wie weet stijgt bitcoin wel opnieuw naar zijn ATH, of doorbreekt het deze zelfs. De $20.000 is echter absoluut mogelijk aangezien dit dus al eens eerder is gelukt. Er zijn nog een aantal andere factoren die grote invloed kunnen hebben op het gemak waarmee investeerders in de cryptocurrency kunnen investeren, en daarmee een invloed hebben op de algehele markt:


Bitcoin wordt daarnaast gezien als een ideaal middel om een portfolio te diversificeren. Het is namelijk een volledig onafhankelijk activa, zoals goud, waarmee het een ideale investering is in tijden van economische instabiliteit. En die instabiliteit lijkt steeds groter te worden nu China en de Verenigde Staten in een handelsoorlog verwikkeld zijn.


Er zijn kortom veel nieuwe factoren die de koers van bitcoin positief kunnen beïnvloeden. Mensen zijn zich meer bewust van wat bitcoin en cryptocurrency nou eigenlijk zijn, ze hebben gezien wat de koers kan doen en steeds meer handelsplatformen maken het mogelijk om in de digitale activa te investeren. Kortom, het is zomaar mogelijk dat bitcoin dankzij deze nieuwe positieve factoren tot nog grotere hoogtes kan gaan stijgen.
Heb je afgelopen maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hierom deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie