Waarom bitcoin (BTC) misschien wel tot boven de $20.000 kan stijgen

Waarom bitcoin (BTC) misschien wel tot boven de $20.000 kan stijgen

Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen periode bijzonder goed gepresteerd. Daarmee lijkt de bearmarkt eindelijk afgelopen te zijn. Door de recente sterke koersstijging hopen veel investeerders dat bitcoin wellicht tot zijn all-time high (ATH) kan gaan stijgen. Om een beter idee te krijgen van wat de mogelijkheden zijn beginnen veel analisten de huidige marktsituatie te vergelijken met die van 2017/2018.

Tijdens de bullmarkt eind 2017, begin 2018, wist bitcoin tot ongekende hoogtes te stijgen. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie vestigde een ATH van $20.000. Analisten merken nu op dat gezien de verschillen in marktfactoren toen en nu,  bitcoin nog veel hoger zou kunnen gaan stijgen tijdens de komende bullmarkt.

Tijdens de vorige bullmarkt wist vrijwel niemand wat bitcoin of cryptocurrency in zijn algemeen was. Het was dan ook vooral FOMO (fear of missing out) dat ervoor zorgde dat bitcoin zo hoog kon stijgen, aangezien de crypto plotseling sterk begon te stijgen en de mainstream media er verslag van deed. Uiteindelijk viel de waarde in de maanden erop terug, waarbij het 85% in waarde verloor.

Advertentie

Aangezien ‘normies’ nu weten dat een prijs van $20.000 mogelijk is, zal de FOMO een nog grotere rol kunnen gaan spelen. Want wie weet stijgt bitcoin wel opnieuw naar zijn ATH, of doorbreekt het deze zelfs. De $20.000 is echter absoluut mogelijk aangezien dit dus al eens eerder is gelukt. Er zijn nog een aantal andere factoren die grote invloed kunnen hebben op het gemak waarmee investeerders in de cryptocurrency kunnen investeren, en daarmee een invloed hebben op de algehele markt:

Bitcoin wordt daarnaast gezien als een ideaal middel om een portfolio te diversificeren. Het is namelijk een volledig onafhankelijk activa, zoals goud, waarmee het een ideale investering is in tijden van economische instabiliteit. En die instabiliteit lijkt steeds groter te worden nu China en de Verenigde Staten in een handelsoorlog verwikkeld zijn.

Er zijn kortom veel nieuwe factoren die de koers van bitcoin positief kunnen beïnvloeden. Mensen zijn zich meer bewust van wat bitcoin en cryptocurrency nou eigenlijk zijn, ze hebben gezien wat de koers kan doen en steeds meer handelsplatformen maken het mogelijk om in de digitale activa te investeren. Kortom, het is zomaar mogelijk dat bitcoin dankzij deze nieuwe positieve factoren tot nog grotere hoogtes kan gaan stijgen.

Heb je afgelopen maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hierom deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€6.329,00 Kopen
1
1
Coinmerce
Reviewed
€6.341,58 Kopen
2
2
Anycoin Direct
Reviewed
€6.379,90 Kopen
3
3
SATOS
Reviewed
€6.387,01 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€6.394,01 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€6.395,53 Kopen
Laatste nieuws