Kevin Schijven Kevin Schijven
12/02/2024 10:34 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/02/2024 10:25

Waarom bitcoin dit jaar nog naar $112.000 gaat volgens bekende analist

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers bereikt nieuwe recordhoogten in deze 14 landen

Foto: Champ008/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kan dit jaar nog naar $112.000 stijgen, zegt Ki Young Ju, CEO van analysebedrijf CryptoQuant.

Zelfs in het slechtste scenario zou bitcoin minstens naar $55.000 moeten stijgen, aldus de analist.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Nieuwe bitcoin ETF’s beheren al $10 miljard

De voorspelling van Ki Young Ju heeft alles te maken met de recent gelanceerde bitcoin spot exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten.

Op 10 januari vond de historische goedkeuring plaats van de eerste bitcoin spot-ETF’s. Alhoewel de koers aanvankelijk niet zo sterk reageerde als gehoopt, hebben negen nieuwe ETF’s gezamenlijk al meer dan $10 miljard onder beheer.

“De bitcoin markt heeft $9,5 miljard aan ETF instromen per maand gezien, wat de gerealiseerde marktkapitalisatie mogelijk met $114 miljard per jaar kan verhogen”, aldus de analist.

Advertentie

Echter stroomde ook $6,3 miljard uit Grayscale BTC ETF

De instroom van $9,5 miljard ging afgelopen maand echter ook gepaard met een forse uitstroom bij de ETF van Grayscale (GBTC). Het fonds van Grayscale bestond al voordat het afgelopen maand in een ETF werd omgezet.

Veel beleggers kozen ervoor om hun winst te verzilveren door uit het fonds te stappen. Sommige beleggers kozen ervoor om naar een van de concurrenten over te stappen aangezien ze vrijwel allemaal lagere kosten dan Grayscale hanteren.

Volgens Ki Young Ju kan de bitcoin koers hard groeien ondanks de uitstroom bij Grayscale. Zelfs met de uitstroom van GBTC kan een stijging van $76 miljard de gerealiseerde kapitalisatie van $451 miljard naar $527-565 miljard verhogen.

Crypto ontbijt: AI explodeert, uitlevering Do Kwon & Nintendo op Bitcoin
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Piek in MRV stuurt bitcoin naar $112.000

Om dit te berekenen kijkt de analist dus niet naar de reguliere marktkapitalisatie, maar naar de gerealiseerde kapitalisatie. Dit is een maatstaf die de totale waarde van een crypto berekent op basis van de laatste keer dat een munt werd verplaatst of verkocht, in plaats van de huidige marktprijs.

In wezen vermenigvuldigt het de prijs waartegen elke munt voor het laatst werd verhandeld met het aantal munten dat op dat moment werd verplaatst, en telt dan al deze waarden bij elkaar op.

Dit kan een realistischer beeld geven van de economische waarde die beleggers toekennen aan de munt, omdat het rekening houdt met de prijs die daadwerkelijk voor elke munt is betaald, in plaats van alleen de huidige marktprijs te gebruiken.

De Market Value to Realized Value (MRV) is een verhouding die laat zien hoe de huidige marktprijs van een crypto zich verhoudt tot de prijs die mensen gemiddeld hebben betaald. Als de MRV hoog is, kan de munt overgewaardeerd zijn; als het laag is, mogelijk ondergewaardeerd.

Volgens Ki Young Ju bereikt bitcoin meestal zijn marktbodem met een MRV van 0,75 en piekt meestal met een MRV van 3,9. Als deze op de huidige waarde van 2,07 blijft, dan komt bitcoin op een prijs van $55.000 tot $59.000 uit. Als deze weer naar 3,9 stijgt, dan komt bitcoin tussen $104.000 en $112.000 uit.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie