Tim Kamp Tim Kamp
15/05/2024 13:25 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/05/2024 12:21

Waarom bitcoin ditmaal niet meestijgt met de GameStop en memecoin hype

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom bitcoin ditmaal niet meestijgt met de GameStop en memecoin hype

Foto: 1take1shot/Shutterstock

De financiële wereld is de laatste dagen getuige geweest van een opmerkelijke stijging in ‘meme-aandelen.’ Dat zijn aandelen die populair worden dankzij online community’s en sociale media.

Aandelen van bedrijven zoals GameStop en AMC Entertainment hebben de krantenkoppen gehaald vanwege hun plotselinge en extreme prijsbewegingen. Deze groene cijfers, van wel 160 procent, worden gedreven door investeerders op sociale media als Reddit en X (voorheen Twitter).

Ook memecoins trekken sterk aan, maar opvallend afwezig in deze  hype is bitcoin (BTC). Waarom heeft bitcoin zich niet aangesloten bij deze rage zoals in 2021 gebeurde?

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Wordt GameStop een leidende indicator voor bitcoin?

In 2021, toen de vorige GameStop hype plaatsvond, stegen de aandelen GME en AMC 821 procent en 373 procent in een periode van januari tot april. In diezelfde tijdspanne deed bitcoin vrolijk mee: de crypto kende een koersstijging van 96 procent. Wat er deze keer anders is, weet Antoni Trenchev antwoord op te geven.

“Dit is niet 2021 toen de wereld op slot zat en overspoeld werd met liquiditeit,” zei de medeoprichter van cryptobeurs Nexo in gesprek met CNBC. “Het is de moeite waard om te onthouden dat de GameStop-mania piekte in januari 2021, ruim voor de highs van bitcoin van meer dan $60.000 in april en november van dat jaar.”

Maar wat niet is, kan nog komen. Dat stelt Trenchev, met het oog op de aanstaande bullrun.

“Als je in de gebeurtenissen van de afgelopen 24 uur wilt lezen, zou je kunnen suggereren dat GameStop kan fungeren als een leidende indicator in de aanloop naar de volgende etappe van bitcoins post-halving run.”

Advertentie

De economische situatie is totaal anders, stellen analisten

Het nieuws over  Amerikaanse inflatiecijfers is echter niet gunstig, verklaart de Nexo-oprichter. Volgens hem herinnert dit ons eraan dat de algemene economische situatie in combinatie met de hoge inflatie niet gunstig zijn voor een stijging van de bitcoin-prijs.

“Het lijkt erop dat de bitcoin-prijs na een snelle start in 2024 waarschijnlijk binnen een bepaald bereik zal blijven,” sluit Trenchev af.

Dit is vergelijkbaar met de woorden van Josh Gilbert, marktanalist bij handelsplatform eToro. De hoge rentetarieven in de Verenigde Staten zijn niet vergelijkbaar met drie jaar geleden. Verder komt de volledige economische situatie amper overeen met die van tegenwoordig.

Econoom Noelle Acheson gaf aan dat de opkomst van de meme-aandelen slechts een kleine start is. De macro-economische situatie zet bitcoin onder druk, stelt zij. Mogelijk kan dat vandaag veranderen.

“De inflatiecijfers van vandaag kunnen de stemming stimuleren als ze beter zijn dan verwacht, maar de onzekerheid is groot,” aldus Acheson.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie