Erik Juffermans Erik Juffermans
10/01/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/01/2023 16:00

Waarom de Bitcoin community kwaad is op een gast van Joe Rogan

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom de Bitcoin community kwaad is op een gast van Joe Rogan

Foto: Andrei_Diachenko/Shutterstock

Een recente gast op de immens populaire podcast van Joe Rogan heeft zich kritisch uitgelaten over bitcoin (BTC) en de crypto sector. Volgens Peter Zeihan, een ‘geopolitieke expert,’ heeft bitcoin geen enkele intrinsieke waarde en zal de koers ervan dalen naar nul. Crypto voorstanders waren er op Twitter als de kippen bij om Zeihan op zijn plek te zetten.

Optimisme rond ‘Bitcoin halving effect’ getemperd door Coinbase
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Het gelimiteerde bitcoin aanbod

Het voornaamste argument voor de nutteloosheid van bitcoin is volgens Zeihan het feit dat bitcoin een gelimiteerde toevoer heeft. Er zullen namelijk nooit meer dan 21 miljoen bitcoin bestaan. Zeihan meent dat er meer coins nodig zijn om economische groei te faciliteren. Wanneer een toevoer is gelimiteerd zal een economisch systeem in elkaar storten, denkt hij. 

“Het gekke aan bitcoin is dat er nooit meer dan X aantal bitcoin zullen zijn. Dit betekent, per definitie, dat bitcoin niet als betaalmiddel gebruikt kan worden.”

Bitcoin voorstanders concludeerden al snel dat Zeihan niet weet waar hij het over heeft en hoogstwaarschijnlijk nog nooit de whitepaper van bitcoin heeft gelezen. 

Is de bitcoin kritiek complete onzin?

Volgens Swan Bitcoin CEO Alex Stanczyk is alles wat Zeihan over crypto en bitcoin zei tijdens de podcast klinkklare onzin. Jeff Ross, oprichter van een toonaangevend hedge fund, zegt dat juist de schaarste van bitcoin het intrinsieke waarde geeft. 

Andere voorstanders gaven vergelijkbare argumenten voor de intrinsieke waarde van Bitcoin. De karakteristieken zoals schaarste, deflatoire eigenschappen, en de ondeelbaarheid in kleinere satoshi’s zijn juist waardevol. Dit in tegenstelling tot Zeihan’s opmerkelijke claims. 

De Bitcoin community vindt dus dat Zeihan zich voor schut heeft gezet en bitcoin onterecht door het slijk heeft gehaald. De woorden van Zeihan zijn echter geen goede reclame, de podcast van Joe Rogan is namelijk een van de meest populaire mediakanalen wereldwijd, met gemiddeld 11 miljoen luisteraars per aflevering. 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie