Waarom een door bitcoin gedekte lening interessant kan zijn

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Natali _ Mis

Steeds meer mensen gaan sparen in bitcoin (BTC) en sommige mensen hebben zelfs 90 tot 100 procent van hun vermogen in bitcoin zitten. Als je zo overtuigd bent van de toekomst van bitcoin dat je liever geen andere assets bezit, hoe moet dat dan als je bijvoorbeeld een huis wilt kopen? 

De oplossing is redelijk simpel: geld lenen met je bitcoin als onderpand. Vaak is de rente op dit soort leningen iets hoger dan die van een normale hypotheek. Je moet voor dit soort producten rekenen op een rente van 3,95 tot 8 procent. Als jij echter verwacht dat bitcoin op jaarbasis een hoger rendement pakt dan die 3,95 tot 8 procent, dan kan geld lenen met bitcoin als onderpand een goede manier zijn om je huis te kopen.

Lenen met bitcoin als onderpand bij Binance

Binance is een partij waarbij je terechtkunt voor een lening met je bitcoin of andere crypto als onderpand. Je kunt bij Binance zonder spannende voorwaarden lenen voor tot wel 65 procent van je onderpand. Het risico is natuurlijk dat de waarde van jouw onderpand, in dit geval hebben we het over bitcoin, onder die 65 procent zakt en dan moet je bijleggen. Lukt dat niet? Dan liquideert Binance je positie en ben jij de bitcoin kwijt.

Er zitten dus zeker risico’s aan die je niet moet onderschatten. Voordat je dergelijke leningen afsluit is het goed om er zeker van te zijn dat je voldoende liquide middelen achter de hand hebt om eventueel geld bij te leggen.

Door bitcoin gedekte hypotheek

Een startup genaamd Milo is in maart begonnen met het aanbieden van door bitcoin gedekte hypotheken. Op dit moment werkt het bedrijf met 700 potentiële klanten aan de voorwaarden en heeft reeds 5 tot 10 miljoen dollar aan hypotheken uitstaan. De rente op de hypotheken bedraagt 3,95 tot 5,95 procent en de lening mag terugbetaald worden in bitcoin of Amerikaanse dollars.

Figure en Ledn zijn andere startups die met hetzelfde idee bezig zijn. Figure rekent een rente van 5,99 tot 6,018 procent voor een 30-jarige hypotheek en heeft voor de leningen een maximum van 20 miljoen dollar vastgesteld.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie