Waarom psycholoog Jordan Peterson een Bitcoin fan is

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom psycholoog Jordan Peterson een Bitcoin fan is

Foto: Tony Norkus / Shutterstock.com

Er zijn wereldwijd maar weinig mensen die ondanks talloze tegenslagen zo populair zijn geworden als Doctor Jordan B. Peterson. Zijn achterban zweert bij hem, en het lijkt erop dat zijn achterban nog wat zal kunnen groeien. Wellicht heeft hij een nieuwe doelgroep erbij gevonden: investeerders in cryptocurrencies! Peterson verklaarde tijdens een conferentie dat Bitcoin (BTC) hoop geeft voor de toekomst.

Gevangen in spel van centrale bankiers

In een diepgaande discussie had hij het met Bitcoin-ondernemer Robert Breedlove over wat geld eigenlijk is. De beroemde klinisch psycholoog benadrukt dat mensen die sparen de ‘pilaren van de samenleving’ vormen. Zij houden de samenleving dus draaiende. Ze stellen hun eigen welvaart en geluk uit door hun geld op te sparen in plaats van direct uit te geven. Deze mensen zijn cruciaal voor de veiligheid en het overleven van de samenleving.

Maar inflatie en centrale banken gooien roet in het eten. Het duo haalt aan dat de samenleving uitsluitend optimaal functioneert als iedereen vrijwillig deelneemt aan de maatschappij. Maar nu is het ‘spel’ niet eerlijk meer, doordat centrale banken de regels van het spel veranderen door fiat-valuta bij te drukken. Het spel is daardoor moreel niet meer verantwoord.

We zitten eigenlijk gevangen in het spel van iemand anders. Niet iedereen accepteert meer de regels van het spel, en Bitcoin en andere cryptocurrencies vormen een uitweg. Als je crypto-activa koopt, dan doe je dit vrijwillig. Crypto-investeerders hebben dus eigenlijk hun eigen ‘spel’ gemaakt en doen hier vrijwillig aan mee, in tegenstelling tot iedereen die meedoet aan het spel van centrale banken. Cryptocurrencies vormen dus een vrijmarkt.

Jordan Peterson is fan van Bitcoin

De discussie vond plaats tijdens de Bitcoin 2022 Conference in Miami afgelopen april, maar de discussie is nog steeds interessant. Jordan Peterson is al langer geïnteresseerd in crypto. Zo uitte hij een jaar geleden al zijn waardering voor Bitcoin. Hij vindt het positief dat het volledig transparant, volledig gedistribueerd is en dat er geen centrale autoriteit is.

Hoeveel hij investeert of heeft geïnvesteerd in bitcoin en eventueel in andere tokens is niet bekend, het is ook niet bekend of hij een maximalist is.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie