Erik Juffermans Erik Juffermans
05/04/2024 09:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/04/2024 09:27

Waarom we vandaag de verjaardag van Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto vieren

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Waarom we vandaag de verjaardag van Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto vieren

Foto: Istvan Csak/Shutterstock

Deze maand, op 20 april om precies te zijn, staat de Bitcoin halving op de planning. Maar vandaag, op 5 april, is het ook een heel speciale dag. Op 5 april vieren we namelijk de verjaardag van Satoshi Nakamoto, de bedenker van Bitcoin (BTC).

Het mysterie van de Bitcoin oprichter

Je denkt misschien, hoe weten we nou wanneer Satoshi Nakamoto jarig is? De bedenker van Bitcoin is immers anoniem en zijn of haar identiteit is gehuld in mysterie. Feit is echter dat Satoshi 5 april 1975 als verjaardag invoerde op de website van P2P Foundation. Dit is een van de internet forums waar Satoshi voor het eerst het idee van Bitcoin introduceerde.

We kunnen helaas niet met zekerheid zeggen of 5 april echt de verjaardag van Satoshi is. Je naam is nep dus waarom zou de verjaardag ook niet nep zijn? 5 april is overigens een beroemde dag in de geschiedenis van de Amerikaanse economie. Op 5 april 1933 kondigde President Franklin D. Roosevelt een nieuwe wet aan. Particulieren mochten vanaf dat moment geen goud en certificaten meer opsparen. Als gevolg kon de Amerikaanse Federal Reserve gigantische hoeveelheden goud innen.

Is dit echt de verjaardag van Satoshi Nakamoto?

Dit bevel ging de geschiedenis in als het moment waarop de financiële vrijheid van Amerikanen een gigantische tik kreeg. De vergelijking met de allereerste crypto is uiteraard makkelijk gelegd. Satoshi’s bedoeling van Bitcoin was namelijk het creëren van een financiële wereld waarin mensen controle en autonomie over hun vermogen hebben. Vandaar dat veel mensen denken dat 5 april niet de echte verjaardag van Satoshi is maar eerder een verwijzing naar deze historische gebeurtenis.

En het jaar 1975 heeft ook betekenis. Vanaf 1 januari 1975 mochten Amerikanen weer zoveel goud bezitten als ze wilden. Destijds maakte President Gerald Fords dit mogelijk door de eerder beschreven wet van Roosevelt ongedaan te maken.

Dat Satoshi Nakamoto daadwerkelijk op 5 april 1975 is gebeuren zou dus heel bijzonder zijn. Maar of het nou zijn echte verjaardag is of niet, 5 april is een mooie dag om stil te staan bij Satoshi Nakamoto en wat zijn creatie de wereld heeft gebracht. Bedankt Satoshi!

Win crypto met de gratis crypto-quiz

Crypto Insiders presenteert een spannende quiz over alles wat er in cryptoland gebeurde in maart. Doe mee op 4 april vanaf 13:00 uur en maak kans op 1 miljoen BONK, 25 XRP of andere fantastische crypto-beloningen. Volg ons op Instagram en doe op 4 april vanaf  13:00 mee met de crypto quiz.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie