Thom Derks Thom Derks
20/11/2022 07:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/11/2022 07:01

Wall Street banken als reddende engelen voor crypto-industrie?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Miles de millones en juego: Gigantes de Wall Street a la caza del BTC

Foto: Shutterstock/Photo_Land

Het heeft jaren geduurd voordat de crypto industrie het vertrouwen van de grote spelers op Wall Street wist te winnen. Veel bankgiganten zijn de afgelopen twee jaar begonnen met het aanbieden van bitcoin-gerelateerde dienstverlening. De grote vraag is wat het omvallen van FTX met het vertrouwen van Wall Street in de industrie doet.

Bitvavo viert Bitcoin halving – Nederlanders ontvangen gratis crypto
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Een kwestie van vertrouwen

Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Het kan snel gaan en de problemen bij FTX kunnen de industrie wat dat betreft een paar jaar terug in de tijd plaatsen. De crypto wereld stond lange tijd bekend als het digitale Wilde Westen en helaas wordt die reputatie nu weer bevestigd.

Als je het aan de experts vraagt, dan is het onwaarschijnlijk dat Wall Street staat te springen om crypto-bedrijven in nood te redden. “Banken zijn de natuurlijke vijand van de crypto-industrie, omdat ze praktisch gezien een vergelijkbaar product verkopen, dus het is onwaarschijnlijk dat ze er belang bij hebben om de industrie te redden”, aldus Dick Bove van de Odeon Capital Group.

De kans is aanwezig dat Wall Street de afgelopen jaren vooral is ingestapt omdat ze mee ‘moesten’ in de revolutie en niet per se wilden omdat ze daadwerkelijk in bitcoin (BTC) geloven. Wat dat betreft kan dit een interessante periode worden en moeten we de reactie van Wall Street nauw in de gaten houden.

Advertentie

De interesse van banken

Onder andere JPMorgan en Silvergate Bank zijn twee grote spelers die zich de laatste tijd op de industrie gestort hebben. Silvergate Bank heeft 850 klanten binnen de industrie, waaronder 61 crypto exchanges, 541 institutionele beleggers en 248 andersoortige klanten.

“De banken die in de industrie zitten zullen zeggen dat het geen problemen voor ze oplevert en degene die niet investeerde gaan waarschijnlijk dingen roepen als ‘we hebben jullie gewaarschuwd’, maar geen van hen zal de industrie komen helpen”, zo gaat Dick Bove verder.

Het aandeel van Silvergate Bank is in ieder geval met 10 procent gedaald na de problemen bij FTX. Op 30 september 2022 had Silvergate Bank voor 11,9 miljard aan tegoeden van klanten in beheer, waarvan ongeveer 10 procent bij FTX stond.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie