John van Meer John van Meer
02/04/2024 11:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/04/2024 10:12

Wat gaat bitcoin de komende maand doen? John deelt prijsanalyse

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: De Bitcoin Consultant

Dag allemaal, bitcoin (BTC) heeft maart erg bullish afgesloten; nog nooit eerder werd een maand zo hoog geëindigd als nu. Desalniettemin is april niet bepaald lekker van start gegaan. In mijn nieuwste video duik ik de grafiek en deel ik mijn verwachtingen voor de bitcoin koers. Ook bespreek ik twee cryptomunten met een kleinere marktkapitalisatie die wellicht op het punt staan te ontploffen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin analyse

Een terugblik op de historische prestaties van bitcoin in de eerste kwartalen toont aan dat er vaak sterke positieve resultaten zijn behaald. De afgelopen drie maanden is de koers van bitcoin met 68 procent de lucht in geschoten. Deze trend zet zich vaak voort in het tweede kwartaal. April is op zichzelf sowieso al een sterke maand voor bitcoin, met een gemiddelde prijsstijging van zo’n 14 procent.

Technische analyses wijzen op een sterk bullish signaal, met de recente sluiting van de maand maart als de hoogste ooit voor bitcoin. Dit, gecombineerd met een toenemend volume, suggereert dat er meer groene bewegingen aan de horizon liggen.

Een kritische observatie is de vorming van een “evenwicht patroon” op de wekelijkse grafiek, wat wijst op zijwaartse consolidatie voorafgaand aan een mogelijke uitbraak.

Er wordt echter ook gewaarschuwd voor de mogelijkheid van een verdere koersdaling, die gezien wordt als een gezonde correctie binnen een stijgende trend. Met de Bitcoin halving binnen handbereik bevinden we ons nog in een wisselvallige en onvoorspelbare fase. Belangrijke steunniveaus om in de gaten te houden zijn $58.000 en $60.000.

Advertentie

Kansen voor altcoins

Naast bitcoin duik ik de grafiek in van twee kleinere altcoins die mogelijk honderden procenten kunnen stijgen, issp (ISSP) en saros (SAROS). Deze coins hebben een kleine marktkapitalisatie en vertonen tekenen van accumulatie, wat kan duiden op aankomende prijsstijgingen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Join de “de Bitcoin Consultant” community

John sluit zijn video’s altijd af met “happy trading”. Want dat is wat hij voor traders doet: hij maakt de moeilijke materie begrijpelijk middels de Youtube video’s en cursusaanbod waardoor traden een “happy” onderneming wordt. Duizenden hebben zijn cursussen al gevolgd en je kunt hier beginnen met de gratis kennismakingscursus. Naast de wekelijkse video’s kun je ook meer updates krijgen in zijn gratis Telegram.

Deel dit artikel
John van Meer

De Bitcoin Consultant voorziet kijkers al sinds 2018 van zeer interessante video’s in crypto omtrent nieuws en prijs analyses. Kijkers waarderen hem vanwege zijn nuchtere, objectieve en begrijpelijke kijk op crypto (koersen) met een vrolijke noot. Het is dan ook niet gek dat meer dan 6000 crypto enthousiasten zijn cursussen hebben gevolgd om betere traders en investeerders te worden.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie