Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Wetenschappelijk onderzoek: Bitcoin markt wordt volwassener, en snel ook

Ook al maakte Bitcoin (BTC) afgelopen week een plotselinge duik van $400, is de cryptocurrency mogelijk financieel een stuk stabieler dan velen zouden verwachten. Dat stelt Stanislaw Drodz, onderzoeker en professor aan het Instituut voor Kernfysica van de Poolse Academie van Wetenschappen, samen met enkele andere auteurs in een onderzoek dat gepubliceerd werd in het wetenschappelijke tijdschrift ‘Chaos: An Interdisciplinary Journal of Nonlinear Science’, dat uitgegeven wordt door het gerenommeerde American Institute of Physics (AIP).

Het onderzoek stelt dat de BTC-markten wellicht snel volwassen worden, wat positief nieuws voor beleggers zou zijn. In het artikel met “Bitcoin market route to maturity? Evidence from return fluctuations, temporal correlations and multiscaling effects” als titel wordt een aantal interessante kenmerken met betrekking tot de snel evoluerende markten voor cryptocurrency belicht en wordt een wetenschappelijk argument uiteengezet waarom Bitcoin een goede investering zou kunnen zijn.

- Advertentie -

Tevens legt het verslag uit dat Bitcoin en cryptocurrency weliswaar algemeen worden beschouwd als speculatieve investeringen die weinig vertrouwen genieten onder de mensen, maar een betere betaalmethode kunnen zijn dan eerder werd gedacht door zowel analisten als het het publiek. De echte waarde van een valuta wordt nu bepaald door wat erachter schuilgaat, maar in de eerste plaats door wat ermee gebeurt: de markt dus. Professor Drozdz zei het volgende over de manier waarop het onderzoek werd uitgevoerd:

Toen nieuwe opkomende markten hun opwachting maakte in Midden- en Oost-Europa, na de val van het socialisme, werden er vanzelfsprekend vraagtekens gezet bij hun stabiliteit. Op dat moment werden een aantal statistische criteria geïdentificeerd, waardoor het gemakkelijker werd om de maturiteit van de markt te beoordelen. We waren nieuwsgierig naar de resultaten die we zouden krijgen als we ze zouden gebruiken om naar de Bitcoin-markt, die momenteel honderden miljarden dollars waard is, te kijken.

De onderzoekers concluderen dat Bitcoin en de markten voor cryptocurrency een hele rooskleurige toekomst zouden kunnen hebben op basis van hun snel groeiende volwassenheid. Ze durven zelfs te stellen dat de crypto-markten snel zouden kunnen concurreren met de grootste financiële markt ter wereld, namelijk de valutamarkt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.027,01 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.027,01 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...