Wolf of Wall Street: ‘Ik had het mis, bitcoin is geen scam’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Wolf of Wall Street: ‘Ik had het mis, bitcoin is geen scam’

Foto: seeshooteatrepeat / Shutterstock.com

Jordan Belfort, de inspiratie voor de prijswinnende film ‘Wolf of Wall Street’, heeft onlangs in een interview met Yahoo Finance toegeven dat hij fout zat wat betreft bitcoin (BTC). Een paar jaar geleden noemde hij bitcoin nog een scam, maar ondertussen is hij hierop teruggekomen.

Jordan Belfort en bitcoin

In 2017 stelde Belfort nog dat hij ‘cryptocurrencies haatte’. Dit had alles te maken met het feit dat oplichting destijds de normaalste zaak van de wereld was. Dit is over de jaren heen significant veranderd en om die reden heeft Belfort ook zijn mening bijgesteld. Hij geeft toe dat hij het mis had.

“Ik sta achter alles wat ik zei over crypto toen ik echt een hekel had aan crypto in 2017, behalve voor één ding. Ik had het mis over Bitcoin die naar nul zou gaan. Ik had niet goed genoeg gekeken omdat ik gewoon zei dat het oplichterij was omdat het daar gewoon op leek omdat in alle opzichten.”

Bitcoin overleefde

Toen de bitcoin koers na de grote crash van 2018 niet naar 0 ging, was Belfort genoodzaakt om nog eens goed te kijken naar bitcoin en de rest van de crypto markt. Dat was het moment dat hij erachter kwam dat bitcoin veel meer was dan een scam, zoals hij eerder dacht.

“Wat me veranderde, was langzaam maar zeker: Toen het crashte en het naar beneden ging naar drieduizend dollar alsof het nog steeds een multi-miljard dollar markt was. Ik had zoiets van wacht even, als dingen crashen, dan gaan ze als Luna terra en UST ten onder, dat is wat er gebeurt. Ze worden verondersteld om de weg van UST op te gaan, dat was het eerste wat me er goed naar liet beginnen te kijken “

Op dit moment vindt Belfort de fundamentals van bitcoin er erg sterk uit zien. Wel geeft hij aan dat investeerders niet moeten verwachten om op de korte termijn gegarandeerd winst te behalen. Hij stelt dat investeerders een horizon van zo’n vier tot vijf jaar zouden moeten hanteren.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie