Kevin Schijven Kevin Schijven
06/01/2021 15:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/01/2021 15:48

Wrapped Bitcoin (WBTC) en Wrapped Ethereum (WETH) lanceren op TRON (TRX)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Wrapped_Bitcoin_(WBTC)_en_Wrapped_Ethereum_(WETH)_lanceren_op_TRON_(TRX)

Wrapped Bitcoin (WBTC) en Wrapped Ether (WETH) zijn gelanceerd op het Tron (TRX) netwerk. Dat kondigt Tron CEO Justin Sun op 6 januari aan:


Wrapped Bitcoin en Wrapped Ether zijn zogenaamde getokeniseerde versies van Bitcoin (BTC) en Ether (ETH). Wrapped Bitcoin is oorspronkelijk een ERC-20 versie van Bitcoin die gebruikt kan worden op het Ethereum-netwerk. Deze twee zijn namelijk normaliter niet compatibel met elkaar.
Het gebruik van WBTC werd afgelopen jaar populair door de opkomst van de decentralized finance (DeFi) markt. Investeerders kunnen hiermee bitcoin vastzetten in DeFi-projecten op het Ethereum-netwerk.
Nu lanceert de Tron Foundation in samenwerking met BitGo WBTC en WETH als TRC-20 tokens waardoor ze compatibel zijn met het Tron-netwerk. Dit maakt het dus mogelijk om voortaan bitcoin en ether te investeren in DeFi-projecten op Tron:

“Dit is het begin van een nieuw tijdperk waarin de groeiende gemeenschap van TRON eindelijk kan genieten van het onbeperkte potentieel van DeFi. Onze bloeiende alliantie met BitGo heeft eindelijk cross-chain oplossingen zoals WBTC en WETH verwezenlijkt.”

Aldus Sun in het persbericht. BitGo is de enige custodian (bewaarder) van WBTC en WETH en heeft zo’n $3 miljard aan bitcoin onder beheer. Chen Fang, CPO van BitGo zegt:

“Als custodian van wrapped tokens leidt BitGo de groei van DeFi en bevordert de liquiditeit in blockchains. We zijn er trots op bij te dragen aan de groei van dit ecosysteem met unieke en onontgonnen use cases voor wrapped activa door WBTC en WETH naar TRON te brengen.”

Inmiddels is de DeFi-markt weer hard aan het groeien in 2021. Volgens gegevens van DeFi Pulse is de total value locked (TVL), of totaal vergrendelde bedrag in DeFi projecten, sinds 1 januari van $14,75 miljard gestegen naar $20,5 miljard op 6 januari. Dat komt natuurlijk ook door de stijgende koersen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie