Rico Engelbarts
25/12/2020 07:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/12/2020 07:04

Zangeres Lily Allen wees in 2009 voor miljarden aan bitcoin (BTC) af, waarom?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Lily Allen wees in 2009 voor miljarden aan bitcoin (BTC) af, waarom

Iedereen heeft vast wel eens van iemand gehoord die jaren geleden eens iets kon verkopen voor duizenden bitcoins (BTC), maar dit aanbod afsloeg omdat BTC destijds niets waard was. Pijnlijk! Ook Lily Allen, de bekende zangeres, kreeg te maken met een vergelijkbare situatie. Zij wees namelijk ooit eens een enorme hoeveelheid aan bitcoin af voor een optreden.
Het is al een wat ouder verhaal maar desalniettemin leuk om op terug te blikken nu bitcoin zo hoog staat. Lily Allen tweette al in 2014 dat ze vijf jaar geleden eens honderdduizenden bitcoins kreeg aangeboden voor een optreden op het destijds populaire spel “Second Life.” Ze sloeg dit aanbod af:

“Ongeveer 5 jaar geleden vroeg iemand me om een optreden live op second life te streamen voor honderdduizenden bitcoins, “alsof” ik zei. #idioot #idioot”

https://twitter.com/lilyallen/status/419942070770741249
Een kleine rekensom maakt nu pijnlijk duidelijk hoe rijk Allen nu zou zijn geweest had ze het aanbod geaccepteerd. Het is niet precies duidelijk om hoeveel bitcoins het gaat, maar laten we zeggen 200.000 BTC.
In dat geval zou ze nu ongeveer $4,7 miljard aan bitcoin hebben. Hiermee zou ze rijker dan Madonna en de Britse koningin zijn! Ook toen Allen de tweet de wereld in stuurde was het al een pijnlijke realisatie. Bitcoin was toen al ongeveer $1.000 waard.
Hoe pijnlijk het ook is, niemand wist toentertijd natuurlijk wat bitcoin zou gaan doen in de toekomst. Ook op dit moment weet niemand wat er gaat gebeuren, al zijn er hier en daar vooraanstaande figuren die verwachten dat bitcoin nog wel eens een heel stuk verder omhoog kan gaan stijgen in de komende jaren.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie