Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

‘Blockchain-technologie zal gaming-sector veranderen door token-economie’

Vicepresident van token economics bij blockchain-technologiebedrijf Forte Labs, Mike Termezy, heeft tijdens de digitale Unitize conferentie laten weten dat het ecosysteem van de gaming-markt zal veranderen door de introductie van blockchain.

Dit besprak hij tijdens een panel op de conferentie samen met Eric Kress, directeur van Gossamer Consulting Group. Hier gingen ze in op onderwerpen zoals verschillende gaming communities, digitale in-game producten, maar nog belangrijker: het toepassen van blockchain in gaming en de waarde die het brengt.

“Als je persoonlijke bezittingen toestaat in een in-game markt, dan ontstaat een marktdynamiek die bepaalt wat mensen beschouwen als zeldzaam en wat als extreem waardevol.”

- Advertentie -

Termezy ziet persoonlijke bezittingen als een digitaal product of een in-game object als iets dat goed kan worden ondersteund door een onderliggende blockchain. Hierdoor behoudt het object zijn legitimiteit, wordt het verhandelbaar en is de waarde te zien op de blockchain.

De vicepresident noemde dit een token-economie waarbij het product onder andere uit de game gehaald kan worden voor handel. Een voorbeeld hiervan kan een voetballer zijn uit de FIFA Ultimate teams game die gekoppeld is aan de blockchain. Hij voegde hieraan toe dat het natuurlijk wel beïnvloedbaar blijft omdat de ontwikkelaar zelf kan bepalen hoeveel items er gecreëerd worden, maar uiteindelijk ligt het aan de spelers zelf wat ze waardevol vinden.

Het toepassen van blockchain in games krijgt over tijd steeds meer aandacht. Zo heeft onder andere Atari een token ontwikkeld die gebruikt kan worden voor gamen, winkelen en gokken.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.245,61 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.245,61 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...