Rico Engelbarts
12/07/2020 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/07/2020 09:45

'Blockchain-technologie zal gaming-sector veranderen door token-economie'

Nieuws
'Blockchain-technologie zal gaming-sector veranderen door token-economie'

Foto: Alexandru Chiriac/Shutterstock

Vicepresident van token economics bij blockchain-technologiebedrijf Forte Labs, Mike Termezy, heeft tijdens de digitale Unitize conferentie laten weten dat het ecosysteem van de gaming-markt zal veranderen door de introductie van blockchain.
Dit besprak hij tijdens een panel op de conferentie samen met Eric Kress, directeur van Gossamer Consulting Group. Hier gingen ze in op onderwerpen zoals verschillende gaming communities, digitale in-game producten, maar nog belangrijker: het toepassen van blockchain in gaming en de waarde die het brengt.

“Als je persoonlijke bezittingen toestaat in een in-game markt, dan ontstaat een marktdynamiek die bepaalt wat mensen beschouwen als zeldzaam en wat als extreem waardevol.”

Termezy ziet persoonlijke bezittingen als een digitaal product of een in-game object als iets dat goed kan worden ondersteund door een onderliggende blockchain. Hierdoor behoudt het object zijn legitimiteit, wordt het verhandelbaar en is de waarde te zien op de blockchain.
De vicepresident noemde dit een token-economie waarbij het product onder andere uit de game gehaald kan worden voor handel. Een voorbeeld hiervan kan een voetballer zijn uit de FIFA Ultimate teams game die gekoppeld is aan de blockchain. Hij voegde hieraan toe dat het natuurlijk wel beïnvloedbaar blijft omdat de ontwikkelaar zelf kan bepalen hoeveel items er gecreëerd worden, maar uiteindelijk ligt het aan de spelers zelf wat ze waardevol vinden.
Het toepassen van blockchain in games krijgt over tijd steeds meer aandacht. Zo heeft onder andere Atari een token ontwikkeld die gebruikt kan worden voor gamen, winkelen en gokken.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie