Ivo Melchers Ivo Melchers
08/02/2024 20:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/02/2024 18:20

Cardano investeerders verbazen met ongekende standvastigheid

Cardano-ADA
cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano-investeerders verbazen met ongekende standvastigheid

Foto: sdx15/Shutterstock

Al jarenlang staat cardano (ADA) stevig gegrond in de top 10 van alle cryptocurrencies. Dat neemt niet weg dat de koers hevige bewegingen heeft doorgemaakt sinds de vorige bullmarkt. Desondanks lijken veel cardano-investeerders trouw te blijven aan hun posities, wat wijst op een optimistische kijk op de toekomst.

Crypto is in levensgevaar volgens Cardano-oprichter
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

Bijna een kwart van de cardano investeerders houdt al 5 jaar vast

Uit een on-chain analyse van IntoTheBlock is gebleken dat een grote groep cardano holders al jarenlang vastberaden vasthouden aan hun posities.

IntoTheBlock liet eerder vandaag op sociale mediaplatform X namelijk weten dat 23 procent van alle cardano-investeerders op 5 februari meer dan 5 jaar trouw blijft aan hun coins, een opvallend cijfer in de markt.

Verder komt naar voren dat 12 procent hun voorraad heeft behouden in de afgelopen 3 tot 5 jaar, terwijl 16,73 procent geen munten heeft verkocht in de afgelopen 18 tot 24 maanden. 19,77 procent is de afgelopen 6-12 maanden in het Cardano ecosysteem gestapt en gebleven.

Het is opvallend dat het grootste deel van de cardano-investeerders ten minste 5 jaar lang standvastig is gebleven zonder te verkopen.

Advertentie

Cardano koersverloop de afgelopen 5 jaar

In de afgelopen 5 jaar heeft de koers van Cardano een behoorlijke rollercoaster-rit ervaren. 5 jaar geleden kon je voor slechts enkele centen 1 ADA kopen. Slechts 2 jaar later, in 2021, steeg de cardano koers met meer dan 7 duizend procent tot een absolute piek van boven de 3 dollar.

Vervolgens deelde de bearmarkt van 2022 flinke klappen uit aan de populaire altcoin. In juni vorig jaar werd een low van nipt onder de 0,22 dollar neergezet.

Dat 1 op de 4 investeerders hun munten gedurende deze turbulente periode onder het stof heeft gehouden, geeft aan hoeveel vertrouwen er heerst binnen het ecosysteem voor een rooskleurige toekomst van het project.

De afgelopen 24 uur is de prijs van cardano met meer dan 10 procent gestegen tot boven de 0,53 dollar. Om zijn huidige all-time high van 3,10 dollar te evenaren zal de koers nog zo’n 485 procent moeten stijgen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie