Ivo Melchers Ivo Melchers
27/11/2023 19:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/11/2023 15:34

Cardano lanceert AI chatbot en gaat strijd met ChatGPT aan

Cardano-ADA
cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano lanceert AI chatbot en gaat strijd met ChatGPT aan

Foto: Ascannio/Shutterstock

Cardano (ADA) brengt de wereld van blockchain en artificial intelligence (AI), ofwel kunstmatige intelligentie, een stukje dichter bij elkaar door een eigen ‘’internet-generatieve’’ chatbot op de markt te brengen. Het markeert een grote stap in Cardano’s reis op het gebied van AI.

Crypto is in levensgevaar volgens Cardano-oprichter
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

Cardano’s AI chatbot

Cardano GPT, een project dat zich richt op het ontwikkelen van AI-gestuurde oplossingen op de Cardano blockchain, heeft op 24 november de bèta-lancering van zijn ‘Girolamo’ chatbot aangekondigd.

Giroloma is vernoemd naar de beroemde Italiaanse wiskundige en arts Girolamo Cardano, wiens baanbrekende werk de basis legde voor waarschijnlijkheid en binomiale expansie.

De chatbot is ontworpen om antwoorden te geven op een breed scala aan vragen, waaronder zowel industriespecifieke als algemene alledaagse vragen.  Giroloma is naar eigen zeggen een chatbot die ‘’niet alleen zeer intelligent, maar ook intuïtief en gebruiksvriendelijk is’’. Girolamo is ontworpen om ‘’naadloos real-time, nauwkeurige en contextueel bewuste antwoorden te bieden op vragen en taken van gebruikers’’.

Het unieke aan Giroloma is dat gebruikers de chatbot tevens in gebruik kunnen nemen voor het genereren en de interpretatie van afbeeldingen.

Om de bèta-versie te testen heb je ten minste 5.000 cardanoGPT (CGI) tokens nodig. CGI is de unieke crypto van het AI-project. Na verificatie van je wallet op de CardanoGPT Discord-server kun je interacteren met Giroloma.

CardanoGTP gaf een disclaimer uit bij de aankondiging waarin werd erkend dat de nauwkeurigheid van de verstrekte informatie niet 100 procent kan worden gegarandeerd.

Ontwikkeling AI-technologie op Cardano

In de aankondiging schrijft Cardano GTP dat de lancering van Girolamo nog maar het begin is wat betreft de toepassing van AI op Cardano:

‘’De beta lancering van Girolamo is nog maar het begin, want we zijn toegewijd aan voortdurende innovatie, onderzoek en ontwikkeling om ervoor te zorgen dat CardanoGPT goed gepositioneerd is en in de voorhoede blijft van AI-technologie in de blockchain ruimte.’’

Cardano’s allereerste AI-integratie was in 2021 met Grace, een AI-robot die is ontworpen voor toepassingen in de gezondheidszorg. Grace werd ontwikkeld door Awakening Health, een joint venture tussen Hanson Robotics en SingularityNET, Cardano’s blockchainpartner.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie