Ivo Melchers Ivo Melchers
27/11/2023 19:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/11/2023 15:34

Cardano lanceert AI chatbot en gaat strijd met ChatGPT aan

Cardano-ADA
cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano lanceert AI chatbot en gaat strijd met ChatGPT aan

Foto: Ascannio/Shutterstock

Cardano (ADA) brengt de wereld van blockchain en artificial intelligence (AI), ofwel kunstmatige intelligentie, een stukje dichter bij elkaar door een eigen ‘’internet-generatieve’’ chatbot op de markt te brengen. Het markeert een grote stap in Cardano’s reis op het gebied van AI.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cardano’s AI chatbot

Cardano GPT, een project dat zich richt op het ontwikkelen van AI-gestuurde oplossingen op de Cardano blockchain, heeft op 24 november de bèta-lancering van zijn ‘Girolamo’ chatbot aangekondigd.

Giroloma is vernoemd naar de beroemde Italiaanse wiskundige en arts Girolamo Cardano, wiens baanbrekende werk de basis legde voor waarschijnlijkheid en binomiale expansie.

De chatbot is ontworpen om antwoorden te geven op een breed scala aan vragen, waaronder zowel industriespecifieke als algemene alledaagse vragen.  Giroloma is naar eigen zeggen een chatbot die ‘’niet alleen zeer intelligent, maar ook intuïtief en gebruiksvriendelijk is’’. Girolamo is ontworpen om ‘’naadloos real-time, nauwkeurige en contextueel bewuste antwoorden te bieden op vragen en taken van gebruikers’’.

Het unieke aan Giroloma is dat gebruikers de chatbot tevens in gebruik kunnen nemen voor het genereren en de interpretatie van afbeeldingen.

Om de bèta-versie te testen heb je ten minste 5.000 cardanoGPT (CGI) tokens nodig. CGI is de unieke crypto van het AI-project. Na verificatie van je wallet op de CardanoGPT Discord-server kun je interacteren met Giroloma.

CardanoGTP gaf een disclaimer uit bij de aankondiging waarin werd erkend dat de nauwkeurigheid van de verstrekte informatie niet 100 procent kan worden gegarandeerd.

Ontwikkeling AI-technologie op Cardano

In de aankondiging schrijft Cardano GTP dat de lancering van Girolamo nog maar het begin is wat betreft de toepassing van AI op Cardano:

‘’De beta lancering van Girolamo is nog maar het begin, want we zijn toegewijd aan voortdurende innovatie, onderzoek en ontwikkeling om ervoor te zorgen dat CardanoGPT goed gepositioneerd is en in de voorhoede blijft van AI-technologie in de blockchain ruimte.’’

Cardano’s allereerste AI-integratie was in 2021 met Grace, een AI-robot die is ontworpen voor toepassingen in de gezondheidszorg. Grace werd ontwikkeld door Awakening Health, een joint venture tussen Hanson Robotics en SingularityNET, Cardano’s blockchainpartner.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie
Advertentie