Simon Bosch Simon Bosch
05/02/2023 18:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/02/2023 18:44

Cardano ondergaat binnenkort grote update, dit gaat er gebeuren

cardano-ada-logo
Cardano nieuws

Foto: Elpisterra/Shutterstock

De ontwikkelingen bij Cardano (ADA) zijn vorig jaar erg snel gegaan, een stuk sneller zelfs dan bij Ethereum (ETH). Maar het netwerk is niet op de lauweren gaan zitten, de volgende grote upgrade komt al over een dag of tien.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cardano krijgt nieuw governance-systeem

De gemeenschap van ontwikkelaars stelde in november op Github CIP-1694 voor. Dit moet de eerste stap in de Voltaire-fase zijn, de laatste fase die de officiële Cardano-roadmap voor nu in het verschiet heeft. CIP-1694 moet een on-chain decentraal governance-systeem vormen. Hier wordt mee gestemd en het beleid van de stakeholders op uitgevoerd, volgens het voorstel op Github.

De komende tijd zullen er zes dingen veranderen. Zo kun je binnenkort een motie van wantrouwen indienen. Er komt ook een nieuw bestuurscomité, en er zal worden bepaald welk aantal stemmen er nodig zijn om veranderingen aan het beleid door te voeren. Er komt een ‘grondwet’, waar in komt te staan wat de basiswaarden van de gemeenschap zijn. Wat dit precies inhoudt is nog niet duidelijk. Ook worden in de toekomst de opnamen uit de schatkist geregeld door de community, in plaats van door de oprichters van het netwerk.

Advertentie

Binance ondersteunt hard fork op Valentijnsdag

Verder zal het protocol iets veranderen. Voor alle veranderingen is een hard fork nodig. De update zal naar verwachting op 14 februari om 10:44:51 Nederlandse tijd plaatsvinden, aan het begin van epoch 394. Binance heeft al bekendgemaakt dat het rekening houdt met de upgrade en hiervoor alle opnames en stortingen pauzeert. Je kunt ADA op Binance dan wel nog steeds verhandelen.

De hard fork voor het testnet zou op 12 februari om 1 uur ‘s nachts Nederlandse tijd plaatsvinden. Hier is de ondersteuning voor ECDSA en Schnorr-handtekeningen nieuw, waarmee het gemakkelijker wordt om cross-chain applicaties te maken. Ripple’s XRPL en Monero (XMR) gebruiken dezelfde beveiligingsmechanismen. Meer dan 80% van de block-producing nodes zijn al klaar voor deze technologie, volgens Cardano-moederorganisatie Input Output Global.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie