Thom Derks Thom Derks
29/01/2023 17:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/01/2023 17:10

Cardano oprichter is enthousiast over deze aankomende verbeteringen

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
La mayor actualización de Cardano

Foto: surassawadee/Shutterstock

Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson is enthousiast over enkele veranderingen die momenteel plaatsvinden op de blockchain van zijn crypto project. Volgens Hoskinson gaat de ontwikkeling inmiddels zo snel, dat het niet lang meer zal duren voordat de activiteit op het platform stevig toeneemt.

Cardano trotseert marktdaling: explosie in ontwikkeling en activiteit
  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

Het schalen van Cardano

Niet lang geleden deelde het bedrijf achter Cardano, Input Output Global (IOG), een update over de zogeheten sidechains van het project. Een nieuwe toolkit moet het voor ontwikkelaars mogelijk maken om projecten op Cardano eenvoudiger op te schalen.

Als onderdeel van dit project kondigde World Mobile aan dat de samenwerking met IOG is uitgebreid. De bedrijven werken inmiddels al drie jaar samen, maar World Mobile breidt nu uit naar een sidechains van Cardano.

Volgens Hoskinson ligt ook Hydra, een schaalbaarheidsoplossing voor de blockchain, op schema. Afgelopen jaar kondigde IOG middels een blogpost aan dat er wat nieuwe verbeteringen op het Hydra-protocol in aantocht zijn.

Recent kondigde IOG een samenwerking aan met Mlabs10 om veilingen op Hydra te organiseren. Mlabs10 is een blockchain en fintech consultancy-bedrijf. Zo blijft Cardano in ieder geval bezig het met zetten van indrukwekkende stappen.

Advertentie

Niet het enige

Overigens zijn dit niet de enige verbeteringen die voor Cardano in de pijpleiding zitten. We kunnen binnenkort ook Mithril verwachten. Dit is een op stake gebaseerd handtekeningen-protocol, dat de snelheid en efficiëntie van het synchroniseren van nodes verhoogt. Met het synchroniseren van nodes bedoelen we het downloaden en controleren van de volledige transactiegeschiedenis.

Als je een node draait, dan betekent dit dat je de volledige transactiegeschiedenis van een blockchain downloadt, doorneemt en controleert. Dankzij Mithril zal dit voor nodes van Cardano weer een stukje sneller gaan. Ook dat is een update die het netwerk weer een stapje verder brengt naar de potentiële wereldwijde adoptie van de technologie.

Hoskinson is in ieder geval enthousiast over alle verbeteringen die eraan komen voor zijn project. Met name van de sidechains verwacht hij, getuige de tweet, een hele hoop.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie