Ivo Melchers Ivo Melchers
11/11/2023 11:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/11/2023 10:07

Cardano schatkist stijgt met miljoenen: ontwikkelaars plukken de vruchten

Cardano-ADA
cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Cardano ontwikkelaars fonds bereikt €18 miljoen na recente stijging

Foto: Gorodenkoff/Shutterstock

Cardano (ADA) heeft net als veel andere cryptomunten flink geprofiteerd van de koersexplosie van bitcoin (BTC) de afgelopen tijd. Niet alleen cardano-investeerders zijn enorm gebaat bij de recente prijsstijging, ook projectontwikkelaars kunnen de vruchten plukken van een hogere cardano koers. Dit heeft alles te maken met een nieuwe ronde van Cardano’s ‘Project Catalyst’.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Cardano’s Project Catalyst

Project Catalyst is een uniek initiatief van Input Outpot Global, het bedrijf achter de ontwikkeling van Cardano, dat als doel heeft de gemeenschap te betrekken bij het besluitvormingsproces voor de financiering van Cardano-projecten.

Met Project Catalyst kunnen ADA-bezitters stemmen welke nieuwe projecten een financiering verdienen die wordt betaald uit de schatkist van Cardano. Het is een van de manieren om projectontwikkelaars te stimuleren om op het netwerk aan de slag te gaan.

Tijdens de Cardano Summit in Dubai, een jaarlijkse conferentie die dit jaar van 2 t/m 4 november plaatsvond, werd de elfde financieringsronde aangekondigd. Dit nieuwe fonds, genaamd ‘Fund11’, zal op 15 november gelanceerd worden. Vanaf 16 november zal het fonds voor drie weken geopend zijn voor het indienen van voorstellen.

Advertisement

Effect cardano prijsstijging op Fund11

In totaal is 50 miljoen ADA toegekend voor de nieuwste financieringsronde. Deze gigantische stapel is in fiatwaarde enorm gestegen de afgelopen tijd dankzij de opwaartse trend van cardano. Op 1 november, toen cardano nog zo’n 0,30 dollar waard was, droeg Fund11 een totale waarde van 15 miljoen dollar. De recente prijsstijging van bitcoin heeft de cardano koers laten stijgen tot een piek van boven de 0,38 dollar. Dit brengt de totale waarde van het fonds op een bedrag van 19 miljoen dollar.

Dit betekent dat er in ongeveer anderhalve week plotseling 4 miljoen dollar méér beschikbaar is om bij te dragen aan de ontwikkeling van nieuwe projecten binnen het Cardano-ecosysteem. Dit is onderaan de streep een zeer gunstige ontwikkeling voor de algehele groei van het Cardano-ecosysteem. Cardano is als blockchain namelijk sterk afhankelijk van projecten die hun decentrale applicaties draaien op het netwerk.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement