Kevin Schijven Kevin Schijven
21/06/2022 16:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2022 16:31

Cardano Vasil hard fork uitgesteld door bugs

cardano-ada-logo
Cardano nieuws

Foto: alfernec/Shutterstock

De volgende update voor het Cardano (ADA) netwerk, de zogeheten “Vasil” hard fork, is uitgesteld. Dat kondigen de ontwikkelaars van Cardano, Input Output Global (IOG), aan via Twitter op 20 juni:

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat is de Cardano Vasil Hard Fork?

Een hard fork is een soort splitsing van de onderliggende blockchain om updates door te voeren en nieuwe regels in te voeren. De Vasil update voor Cardano moet de zogeheten schaalbaarheid van het cryptocurrency netwerk verbeteren.

De update introduceert diffusion pipelining bij Cardano. Dat betekent dat transacties binnenkort niet meer in een specifieke volgorde gevalideerd moeten worden. Dat moet de transactiesnelheden verbeteren. Charles Hoskinson, CEO van IOG, beschreef onlangs de update als volgt:

“Zoals velen van jullie weten, vindt er in juni een groot groot groot groot hard fork evenement plaats, de Vasil hard fork, en dat zal pipelining bevatten, die zal een enorme prestatieverbetering voor Cardano zorgen.”

Advertentie

Cardano Vasil update uitgesteld door technische bugs

Het plan was om gisteren de Vasil update door te voeren op het testnet van Cardano, maar dat werd dus uitgesteld. Dat betekent echter ook dat de update voor het mainnet van Cardano is uitgesteld, die gepland stond voor 29 juni.

Het plan is om alsnog eind juni de update door te voeren op het testnet. Het mainnnet is dan mogelijk de laatste week van juli aan de beurt. De reden voor het uitstel is dat de ontwikkelaars nog enkele technische mankementen in de programmering tegenkwamen.

“Het IOG engineeringsteam is zeer dichtbij het afronden van de kernactiviteiten, met slechts zeven bugs die nog opgelost moeten worden om de hard fork te voltooien, en geen enkele wordt momenteel als ‘ernstig’ beoordeeld. Na enige overweging zijn we overeengekomen om het voorstel voor een update van de harde vork vandaag NIET naar het testnet te sturen om meer tijd te hebben om te testen.”

Aldus Nigel Hemsley van IOG. De Vasil update is genoemd naar Vasil Dabov, een Bulgaarse Cardano ambassadeur die recent overleed. Onlangs was op Crypto Insiders nog een exclusieve fundamentele analyse van ADA te lezen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie