Kevin Schijven Kevin Schijven
21/06/2022 16:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/06/2022 16:31

Cardano Vasil hard fork uitgesteld door bugs

cardano-ada-logo
Cardano nieuws

Foto: alfernec/Shutterstock

De volgende update voor het Cardano (ADA) netwerk, de zogeheten “Vasil” hard fork, is uitgesteld. Dat kondigen de ontwikkelaars van Cardano, Input Output Global (IOG), aan via Twitter op 20 juni:

Cardano bereidt grote update voor, vorige keer steeg ADA 130%
Cardano bereidt grote update voor, vorige keer steeg ADA 130%

Wat is de Cardano Vasil Hard Fork?

Een hard fork is een soort splitsing van de onderliggende blockchain om updates door te voeren en nieuwe regels in te voeren. De Vasil update voor Cardano moet de zogeheten schaalbaarheid van het cryptocurrency netwerk verbeteren.

De update introduceert diffusion pipelining bij Cardano. Dat betekent dat transacties binnenkort niet meer in een specifieke volgorde gevalideerd moeten worden. Dat moet de transactiesnelheden verbeteren. Charles Hoskinson, CEO van IOG, beschreef onlangs de update als volgt:

“Zoals velen van jullie weten, vindt er in juni een groot groot groot groot hard fork evenement plaats, de Vasil hard fork, en dat zal pipelining bevatten, die zal een enorme prestatieverbetering voor Cardano zorgen.”

Advertentie

Cardano Vasil update uitgesteld door technische bugs

Het plan was om gisteren de Vasil update door te voeren op het testnet van Cardano, maar dat werd dus uitgesteld. Dat betekent echter ook dat de update voor het mainnet van Cardano is uitgesteld, die gepland stond voor 29 juni.

Het plan is om alsnog eind juni de update door te voeren op het testnet. Het mainnnet is dan mogelijk de laatste week van juli aan de beurt. De reden voor het uitstel is dat de ontwikkelaars nog enkele technische mankementen in de programmering tegenkwamen.

“Het IOG engineeringsteam is zeer dichtbij het afronden van de kernactiviteiten, met slechts zeven bugs die nog opgelost moeten worden om de hard fork te voltooien, en geen enkele wordt momenteel als ‘ernstig’ beoordeeld. Na enige overweging zijn we overeengekomen om het voorstel voor een update van de harde vork vandaag NIET naar het testnet te sturen om meer tijd te hebben om te testen.”

Aldus Nigel Hemsley van IOG. De Vasil update is genoemd naar Vasil Dabov, een Bulgaarse Cardano ambassadeur die recent overleed. Onlangs was op Crypto Insiders nog een exclusieve fundamentele analyse van ADA te lezen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie
Advertentie