Rogier van Kuijk
15/11/2023 21:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/11/2023 18:36

Kan cardano een 100x doen in de komende bullmarkt?

Cardano-ADA
cardano-ada-logo
Cardano nieuws

In deze video onderzoek ik of het mogelijk is dat cardano (ADA) keer 100 kan gaan. De cijfers en data geven ons dan een plaatje waarmee we een goede indicatie kunnen geven over de uitkomst van deze vraagstelling.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Over de Cardano blockchain en crypto

Cardano is een layer 1 blockchain dat zich een derde generatie blockchain noemt. De bijbehorende cryptocurrency is ADA. De eerste generatie blockchain is Bitcoin (BTC), de tweede Ethereum (ETH). Het consensusmechanisme om transacties op deze blockchain te verwerken is Proof of Stake. Hierbij worden transacties gestuurd naar validators (nodes / servers) -die $ADA staken- om transacties te valideren.

Dit kost veel minder stroom ten opzichte van Proof of Work, zoals bij Bitcoin het geval is. Het verschil zit hem erin dat bij Bitcoin de miners een wiskundig probleem zo snel mogelijk moeten oplossen met computercapaciteit en dus ook energie. Bij Proof of Stake gebeurt dit op basis van de omvang van de validator in stake, dat vergroot de kans om een transactie te mogen valideren. Zo concurreer je dus niet op computercapaciteit.

Advertisement

Risico bij ADA staking – Slashing

Belangrijk om te begrijpen dat het risico van Proof of Stake, dat bij een malafide validator, die zich niet aan de regels houdt, ADA tokens geslashed kunnen worden. Daarmee kan je dus een deel van je ADA verliezen bij het staken. Dit geldt overigens bij alle Proof of Stake principes en dus ook bij andere chains.

Kosten gebruiken Cardano blockchain

Als je gebruikmaakt van de Cardano blockchain, betaal je ook een fee: ADA. Net als dat je bij Ethereum ETH moet betalen. De transactiekosten bij Cardano zijn erg laag te noemen, in vergelijking met Ethereum.

Het bijzondere aan Cardano is dat het in staat is informatie uit te wisselen met andere blockchains. Zo concurreer je niet met elkaar en kan je samenwerken. Dit draagt bij aan een volledige integratie waar je net als bij het internet, als gebruiker niets van merkt.

Let op: Dit is geen financieel advies.

Abonneer je nu op het YouTubekanaal van Eenrijkerleven en volg Eenrijkerleven op Instagram en/of Twitter.

Deel dit artikel
Rogier van Kuijk

Eenrijkerleven is in 2020 opgericht door Rogier van Kuijk (41), die sinds zijn 11e belegger is, technische informatica studeerde en na een IT carrière van 20 jaar fulltime ondernemer is. Rogier deelt op Eenrijkerleven zijn passie, kennis, ervaringen en nieuwsgierigheid over geldzaken, beleggen, crypto en technologie.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement