Ivo Melchers Ivo Melchers
06/07/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/07/2023 16:00

Populaire Cardano memecoin onthult indrukwekkende plannen

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Hoe je een memecoin nu binnen 30 seconden zelf kunt creëren

Foto: Elpisterra/Shutterstock

De koersprestaties van memecoins zijn grotendeels afhankelijk van hype die gecreëerd wordt rondom het project. Dergelijke crypto projecten ontbreken vaak fundamentele waarden en ontvangen om die reden veel kritiek van crypto puristen. Iedere blockchain kent zijn eigen ecosysteem van memecoins en binnen het Cardano (ADA) netwerk wordt Snek (SNEK) gezien als de nummer één wat dat betreft. Eind mei wist SNEK de spotlights op zich te laten richten door enorm hard te stijgen, maar inmiddels is er weinig meer over van de destijdse hype. Het project heeft nu veelbelovende plannen om wellicht een golf tot stand te laten komen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Cardano memecoin

SNEK werd op 15 mei gelanceerd en heeft volgens zijn officiële website een visie om ‘’een duurzame en inclusieve community-aangestuurde token op de Cardano blockchain te creëren, die een lonende ervaring biedt voor tokenhouders’’.

Vroege investeerders hebben een ongekende stijging meegemaakt die begin juni zijn piek zag. Sindsdien is het echter ook weer net zo hard gedaald, wat het risico van dit soort projecten uitstekend illustreert.

Drukke maand voor SNEK

Een lid van het ontwikkelingsteam heeft in een tweet op 4 juli de plannen voor de komende maand gedeeld, waarmee het de eerder gecreëerde hype enigszins nieuw leven probeert in te blazen.

Allereerst zullen er twee burning mechanismes gelanceerd worden deze maand en zal daarbovenop nog een totaal van 182.000 ADA gekocht worden om SNEK te burnen. Het burnen van crypto betekent letterlijk dat deze ‘vernietigd’ worden, ofwel uit de circulatie worden gehaald. Deze deflatoire strategie is bedoeld om de schaarste en waarde van de tokens te vergroten.

Een andere bijzondere aankondiging is de lancering van Snek Energy, een energiedrankje voor mensen uit de Verenigde Staten. De pre-sale is inmiddels gestart en zal naar eigen zeggen exclusieve voordelen bieden en tevens SNEK airdrops bij elke toekomstige verkoop.

Daarnaast zal de website verbeterd worden en het aantal marketingcampagnes worden uitgebreid. Om de groei van het project tot een hoger niveau te tillen, is het ook actief op zoek naar noteringen op gecentraliseerde crypto exchanges. Hiermee zou het project een stuk toegankelijker worden voor crypto investeerders.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Cardano nieuws

Cardano staat op vooravond van
Cardano aan vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Crypto Ontbijt: Memecoins exploderen, ETF-nieuws, rechtszaken & meer
Crypto Ontbijt: Memecoins exploderen, ETF-nieuws, rechtszaken & meer
Crypto Ontbijt: Nieuw Cardano tijdperk, GME hype & roerige week op komst
Crypto Ontbijt: Nieuw Cardano tijdperk, GME hype & roerige week op komst
Advertentie