Ivo Melchers Ivo Melchers
08/11/2023 11:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/11/2023 10:13

Steeds meer cardano wordt gebruikt om passief inkomen te verdienen

Cardano-ADA
cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Steeds meer cardano wordt gebruikt om passief inkomen te verdienen

Foto: CandyRetriever/Shutterstock

Cardano (ADA) is een van de vele altcoins die je als investeerder kunt staken om een passief inkomen te verdienen. Bovendien draag je hiermee bij aan de validatie van transacties en de algehele veiligheid van de layer-1 blockchain. Cardano stond altijd al bekend als een netwerk waar veel gebruikers hun munten staken, maar de belangstelling hiervoor is de laatste tijd alleen nog maar toegenomen.

  • cardano-ada-logo
    Cardano nieuws

Cardano staking steeds populairder

Gegevens van Staking Rewards laten zien dat momenteel 8,06 miljard dollar aan ADA wordt gestaked op het netwerk. In ADA-termen staat dit gelijk aan 22,93 miljard munten.

Cardano heeft een eigen consensusmechanisme genaamd ‘Ouroboros’. Het volgt in essentie het Proof-of-Stake (PoS) model, maar met een eigen unieke twist. ADA-houders kunnen hun munten delegeren aan stake pools, waardoor men bij kan dragen aan het netwerk zonder zelf actief transacties te valideren.

Maar liefst 63,1 procent van het circulerende ADA-aanbod wordt momenteel gestaked door zowel delegators, degenen die hun munten delegeren aan een stake pool, als Stake Pool Operators (SPO’s), de individuen of entiteiten die de stake pool beheren.

Het stakingsrendement staat momenteel gelijk aan 2,96 procent. De Real Reward Rate, gecorrigeerd voor de aanbodinflatie, bedraagt echter 0,38 procent per jaar.

De afgelopen tijd wordt er steeds meer ADA gestaked. Halverwege september lag het totaal op zo’n 22,6 miljard ADA, maar nu ligt het ongeveer 1,5 procent hoger. vergeleken met halverwege augustus is het aantal zelfs met bijna 2 procent toegenomen.

Advertentie

Crypto staking razend populair

Er is niet alleen een groei in staking op het Cardano netwerk. Recentelijk kwam namelijk het nieuws naar buiten dat de gemiddelde staking rate binnen de gehele cryptomarkt was gestegen tot een recordhoogte van 52,4 procent. Dit betekent dat 52,4 procent van het totale circulerende aanbod van PoS-cryptomunten momenteel wordt gestaked.

In het afgelopen kwartaal steeg de totale waarde van gestakete activa bovendien met 3 procent in vergelijking met het tweede kwartaal. Een totale waarde van 73,5 miljard dollar werd bereikt, wat een stijging van 17 procent is ten opzichte van een jaar eerder.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie