Ivo Melchers Ivo Melchers
05/10/2023 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/10/2023 14:47

Verhoogde cardano verkoopdruk: investeerders nemen massaal winst

Cardano-ADA
cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Verhoogde cardano verkoopdruk: investeerders nemen massaal winst

Foto: Arsenii Palivoda/Shutterstock

Cardano (ADA) houders hebben eerder deze week in grote mate hun winsten genomen nadat bitcoin (BTC) tot een piek van boven de 28.000 dollar steeg. Dankdij de transparante aard van de blockchain wist crypto-analyseplatform Santiment dit boven water te krijgen. Terwijl de koers van cardano zich momenteel relatief sterk houdt gedurende de huidige marktcorrectie, moeten investeerders wellicht hun handen op elkaar houden.

Cardano oprichter stelt Bitcoin Cash integratie voor
Cardano oprichter stelt Bitcoin Cash integratie voor

Cardano investeerders nemen winst

Toen bitcoin een hoogtepunt van om en nabij de 28.500 dollar bereikte, steeg ADA tot een prijs van ongeveer 0,27 dollar. Afgelopen zaterdag handelde de prijs nog rond de 0,25 dollar, wat betekent dat de prijs met 8 procent steeg in 2 dagen tijd.

Santiment liet op 2 oktober middels een bericht op X (het voormalige Twitter) weten dat veel investeerders hebben geprofiteerd van de recente prijsstijging. Naast cardano blijken Aave (AAVE) en Curve DAO Token (CRV) ook in eenzelfde schuitje te verkeren.

Om precies te zijn is de zogenoemde ratio van het dagelijkse transactievolume in winst ten opzichte van verlies gestegen tot enorme hoogtes. Deze indicator vertelt ons hoe het winstnemende volume zich verhoudt het verliesgevende volume.

De indicator doorloopt de geschiedenis van elke verkochte cryptomunt om te zien tegen welke prijs deze voor het laatst is verhandeld. Dit wordt vervolgens vergeleken met de huidige waarde waartegen de munt wordt verplaatst. Een positieve waarde impliceert dat het winstnemende volume hoger is dan het verliesgevende volume.

Voor ADA, AAVE en CRV is er een enorme piek in de indicator geregistreerd op het moment dat de koersen zich rondom hun respectievelijke pieken bevonden.

ADA koersdaling aanstaande?

Nadat bitcoin tot zijn hoogste prijs in meer dan zes weken tijd was gestegen, was de koers niet in staat op dit niveau stand te houden. Een correctie kon niet voorkomen worden en inmiddels handelt bitcoin 3,5 procent lager op 27.500 dollar.

Cardano staat momenteel ongeveer 5 procent lager dan zijn piek die op 2 oktober werd behaald. Dit valt nog enigszins mee in vergelijking tot veel andere altcoins.

Het feit dat veel investeerders hun koffers pakken na de relatief kleine prijsstijging is echter enigszins zorgwekkend. Als deze ontwikkeling zich voortzet, dan zou een verdere daling binnen de lijn der verwachting liggen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Cardano nieuws

XRP, Cardano en vele anderen zijn 'zombie' volgens Forbes
XRP, Cardano en vele anderen zijn ‘zombies’ volgens Forbes
Kan cardano eindelijk knallen? Analisten anticiperen grote stijging
Kan cardano eindelijk knallen? Analisten anticiperen grote stijging
Cardano oprichter stelt Bitcoin Cash integratie voor
Advertentie