Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

CEO Visa, Alfred Kelly: Cryptocurrencies vooralsnog geen bedreiging

De CEO van betalingsservice-gigant Visa, Alfred Kelly, liet in een interview weten dat het bedrijf cryptocurrencies niet als bedreiging ziet.

In een interview met CNBC zei Kelly dat cryptocurrencies eerst de omslag moeten maken van commodity naar betalingsinstrument. Zolang dit niet gebeurt zullen cryptos nog geen echte competitie vormen voor het traditionele financiële systeem. Volgens Kelly zal de omslag niet op de korte tot middellange termijn plaatsvinden.

- Advertentie -

Voor Visa zelf zullen cryptos pas echt interessant worden wanneer de cryptocurrencies zich meer als fiat zullen gedragen. Pas dan zal Visa comfortabel worden in de omgang met crypto. Kelly voegde hieraan toe:

Als we die kant op zullen moeten gaan, dan zullen we dat ook doen. Maar op dit moment is crypto meer een commodity dan betalingsmiddel.

De opmerkingen van Kelly komen net op het moment dat Mastercard haar patent heeft bemachtigd voor het combineren van “blockchain valuta” en fiat voor betalingen.

Echter was het weerwoord van Kelly hierop dat Mastercard een veel kleiner netwerk is en dus ook meer moeite moet doen om relevant te blijven.

Visa heeft eerder al wel met blockchain-technologie geflirt. Zo liet het bedrijf onlangs in een persbericht weten dat het gebruik zal maken van een distributed ledger platform voor identificatie. Het werkt hiervoor samen met IBM en Bottomline Technologies.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.191,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.235,04 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.254,21 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.265,30 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.302,15 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...