Rico Engelbarts
28/10/2018 14:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/10/2018 14:50

CEO Visa, Alfred Kelly: Cryptocurrencies vooralsnog geen bedreiging

Nieuws

De CEO van betalingsservice-gigant Visa, Alfred Kelly, liet in een interview weten dat het bedrijf cryptocurrencies niet als bedreiging ziet.
In een interview met CNBC zei Kelly dat cryptocurrencies eerst de omslag moeten maken van commodity naar betalingsinstrument. Zolang dit niet gebeurt zullen cryptos nog geen echte competitie vormen voor het traditionele financiële systeem. Volgens Kelly zal de omslag niet op de korte tot middellange termijn plaatsvinden.
Voor Visa zelf zullen cryptos pas echt interessant worden wanneer de cryptocurrencies zich meer als fiat zullen gedragen. Pas dan zal Visa comfortabel worden in de omgang met crypto. Kelly voegde hieraan toe:

Als we die kant op zullen moeten gaan, dan zullen we dat ook doen. Maar op dit moment is crypto meer een commodity dan betalingsmiddel.

De opmerkingen van Kelly komen net op het moment dat Mastercard haar patent heeft bemachtigd voor het combineren van “blockchain valuta” en fiat voor betalingen.
Echter was het weerwoord van Kelly hierop dat Mastercard een veel kleiner netwerk is en dus ook meer moeite moet doen om relevant te blijven.
Visa heeft eerder al wel met blockchain-technologie geflirt. Zo liet het bedrijf onlangs in een persbericht weten dat het gebruik zal maken van een distributed ledger platform voor identificatie. Het werkt hiervoor samen met IBM en Bottomline Technologies.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie