Home Nieuws CFTC commissaris: Cryptocurrency mogelijk een modern mirakel, niet meer weg te denken

CFTC commissaris: Cryptocurrency mogelijk een modern mirakel, niet meer weg te denken

- Advertentie -

Één van de top regelgevende organen op de Amerikaanse crypto markt gaf deze week aan dat cryptocurrency een “technologische revolutie” is die op een dag onderdeel zal zijn van elke nationale economie.

Afgelopen maandag, net voor aanvang van de BFI Summit bij de VN, startte commisaris Rostin Benham van de ‘Commodity Futures Trading Commission’ (CFTC) de discussie omtrent blockchain struikelblokken die door de CFTC zijn geïdentificeerd tijdens het reguleren van de industrie. Echter, verzeilde Benham niet in een denigrerende houding tegenover de technologie en hemelde hij blockchain zelfs op vanwege de mogelijke positieve transformaties die het kan brengen in de financiële sector.

Benham zei het volgende:

Virtuele currencies zullen onderdeel worden van de economie van elk land, overal. Ik zal het herhalen: deze currencies gaan niet weg en zullen zich ontwikkelen in elke economie en op elke plek op deze planeet. Wat we nu zien is een technologische revolutie, wellicht zelfs een modern mirakel.

Benham gaf verder aan dat gedecentraliseerde, privaat uitgegeven cryptocurrencies – en niet de digitale currencies van centrale banken – de fysieke fiat munteenheden zullen vervangen in een groot deel van de wereld.

Met een blik op de toekomst is Benham optimistisch en beweert dat cryptocurrency technologie ook kan zorgen voor een eerlijkere verspreiding van welvaart; voornamelijk voordelig voor mensen zonder een echte ‘stem’.

Benham gaf wel aan dat de economische transformatie dystopische trekken zou kunnen vertonen als de “economische eliten” de mogelijkheid krijgen om distributie van tokens te beheren waarmee corrupte figureren ervoor zouden kunnen zorgen dat welvaart richting een select groepje verschuift.

Benham sloot af met de volgende woorden:

Digitale activa kunnen een ware wurggreep vormen. Met andere woorden, technologie kan gebruikt worden tegen het werk van de VN en andere partijen die af proberen te komen van armoede en geweld. Digitale activa worden zo een manier om controle uit te oefenen op welvaart en uitbuiting.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€16.595,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€16.303,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.337,50 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€16.351,30 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€16.405,00 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...