chinese_didi_chuxing_gaat_blockhain_variant_van_uber_lanceren

Chinese ride hailing-gigant Didi Chuxing gaat blockchain Uber lanceren

Weixing Chen, medeoprichter van het ride hailing-bedrijf Didi Chuxing, een van de grootste technologische startups op de wereldmarkt, werkt samen met Yang Jun, medeoprichter van Meituan, een Chinese on-demand lokale dienstenbedrijf, om een ride hailing-app aan te bieden die ondersteund wordt door blockchain-technologie.

Didi Chuxing wordt geschat op bijna $60 miljard en streeft naar een beursgang bij een hogere evaluatie. De ride hailing-app zal dienen als een platform om ride hailing (taxidiensten zonder vergunning, zoals Uber), bezorging en andere diensten aan te bieden.

Yang Jun, die geïnterviewd werd op de China International Big Data Industry Expo 2018 in Guizhou, zei dat de waarde van blockchain is gebaseerd op het feit of mensen het daadwerkelijk kunnen gebruiken of niet. De blockchain-investeerder zei dat blockchain-technologie kan worden gebruikt om verschillende economische systemen te ontwikkelen, zoals het sturen van verkeer vanaf internet en het bieden van aanvullende diensten die voldoen aan de behoeften van gebruikers, meldt China Money Network.

Advertentie

Meituan fuseerde in 2016 met Dianping, een peer review website, om Meituan Dianping te vormen, wat momenteel gewaardeerd wordt op ongeveer $30 miljard.

Baanbrekende blockchain-test

Weixing Chen, geïnterviewd op hetzelfde event, zei dat ride hailing de eerste grote test van blockchain op een sociale applicatie zal zijn. De ondernemer richtte ook Hangzhou Fun City op, dat volgens VB Profiles internet games een mobiele internettoepassingen exploiteert, en heeft geïnvesteerd in blockchain-technologie.

Ride sharing, fintech en blockchain

Andere ride hailing-bedrijven hebben aangekondigd te investeren in fintech- en blockchain-technologie.

Een in Indonesië gevestigd bedrijf, Frasindo, heeft eerder dit jaar een coin uitgegeven waarmee gebruikers een app kunnen downloaden waarop ze de camera’s die de voertuigen volgen kunnen zien, alsmede de beelden van de camera’s aan boord. Frasindo werkte naar verluidt samen met ride-sharing bedrijven in Indonesië.

Grab, gevestigd in Singapore, is het grootste ride hailing-platform in Zuidoost-Azië en heeft vorig jaar plannen aangekondigd om $700 miljoen te investeren om toegankelijke financieringsopties voor het Indonesische publiek te brengen, de uitbreidingsplannen van Grab te ondersteunen en om leningen te verstrekken voor de aanschaf van voertuigen en smartphones.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€14.482,60 Kopen
1
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.277,10 Kopen
2
2
Litebit
Reviewed
€14.308,20 Kopen
3
3
Bitonic
Reviewed
€14.323,50 Kopen
4
4
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
Laatste nieuws