Ivo Melchers Ivo Melchers
13/04/2024 09:02 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/04/2024 09:19

Crypto Ontbijt: mega marktcrash, wending in Coinbase rechtszaak & meer

Nieuws
Crypto Ontbijt: mega marktcrash, wending in Coinbase rechtszaak & meer

Foto: Sergei Elagin/Shutterstock

Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de rest van de dag zullen er op Crypto Insiders uitgebreidere artikelen verschijnen over deze thema’s.

Populaire bitcoin app Strike lanceert in Nederland en rest van EU

Bitcoin en crypto koersen storten in

Je hebt het gisteren vast meegekregen. De cryptomarkt werd binnen no-time omgetoverd tot een heus bloedbad. De toenemende spanningen in het Midden-Oosten, met de vrees voor een Iraanse aanval op Israël, heeft het marktsentiment een flinke deuk doen opgelopen.

De bitcoin (BTC) koers begon de dag gisteren vlak boven de $70.000, maar raakte in de middag verzuild in een neerwaartse beweging. In de avond werd een dieptepunt van zo’n $66.000 bereikt, wat een daling van bijna 6% weerspiegelt. Altcoin werden nog veel harder geraakt, met dalingen veelal tussen de 10% en 20%.

In de afgelopen 24 uur is er voor meer dan $936 miljoen aan cryptovaluta geliquideerd, zo blijkt uit data van Coinglass. Van dit bedrag was het merendeel, namelijk $824 miljoen, afkomstig van long-posities die gedwongen werden gesloten.

Advertentie

Coinbase in beroep in SEC-rechtszaak

De Amerikaanse beursgenoteerde crypto exchange Coinbase heeft een beroep aangetekend tegen een rechterlijke uitspraak van vorige maand die de rechtszaak tussen de beurs en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) liet doorgaan zonder deze te verwerpen.

De SEC klaagde in juni vorig jaar Coinbase aan voor het overtreden van de federale effectenwetgeving.

Het ingediende beroep vraagt een hogere rechtbank om te beoordelen of een digitale activatransactie gezien moet worden als een investeringscontract dat door de SEC gereguleerd zou worden. Een investeringscontract is een type effect, ofwel security, en vereist de nodige vergunningen om verhandeld te worden in de Verenigde Staten.

12 Solana memecoins zijn binnen een maand al ingestort of verlaten

Bitcoin ETF’s sluiten week af in het rood

De bitcoin spot Exchange-Traded Funds hebben gisteren voor de derde keer deze week een negatieve dag gezien, zo blijkt uit data van Farside Investors. Tezamen verloren de fondsen gisten een totaalbedrag van $55,1 miljoen. Op de eerste twee dagen van de week krompen de fondsen ook al.

Grayscale’s GBTC was, zoals gewoonlijk, de enige met netto-uitstromen. In totaal verliet $166,2 miljoen het fonds. BlackRock was de enige die kapitaal verwelkomde, $111,1 om precies te zijn.

Crypto aandelen kelderen: MicroStrategy en Coinbase fors in de min

VeChain sluit samenwerking met UFC

VeChain (VET) heeft de handen ineengeslagen met Ultimate Fighting Championship (UFC). Handschoenen gedragen door UFC-vechters worden binnenkort getokeniseerd en gevolgd op het VeChainThor-netwerk.

Volgens een blogpost van VeChain zullen de handschoenen van UFC-vechters uitgerust worden met NFC-chips van VeChain die gevechtsdata registreren om de authenticiteit van elk paar te bewijzen. Na de gevechten zullen de atleten hun handschoenen doneren en weggeven als verzamelobjecten. Kopers kunnen via een smart contract op het VeChainThor-netwerk de echtheid van de handschoenen verifiëren. De vechters zullen deze handschoenen voor het eerst dragen tijdens UFC 300, gepland op 13 april.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie