Erik Juffermans Erik Juffermans
08/05/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/05/2023 19:00

Crypto ontvoering in Zuid-Spanje loopt maar net goed af

Nieuws
Crypto ontvoering in Zuid-Spanje loopt maar net goed af

Foto: Mikhail Gnatkovskiy/Shutterstock

Een grimmig verhaal uit de crypto wereld, ditmaal vanuit het zonnige Spanje. De eigenaar van een crypto management firma uit Dubai werd afgelopen week ontvoerd. De man, een Syriër woonachtig in Hongarije, werd belaagd door mensen waarmee hij al meerdere dagen optrok, maar uiteindelijk liep het vcoorval met een sisser af vanwege een slimmigheidje van het slachtoffer. Dit maakt Spaanse media bekend.

Ethereum adviseur eist megabedrag van $9,6 miljard in zaak tegen VS

Vakantie gaat niet als gepland

De zakenman reisde af naar Malaga in Zuid-Spanje voor zijn vakantie. Een vriend bracht hem in contact met een Albanees en zijn vrienden waarmee het slachtoffer meerdere dagen optrok, totdat het gezelschap zich tegen hem keerde.

De groep verbleef afgelopen week in een luxueuze villa, maar de Syriër werd op vrijdag plotseling belaagd en vastgebonden. Met een vuurwapen tegen zijn hoofd werd er 1 miljoen euro voor zijn vrijlating geëist. Het slachtoffer kreeg vervolgens toegang tot zijn mobiele telefoon om gebruik te maken van zijn crypto account.

Op een gegeven moment, wellicht door onoplettendheid van zijn belagers, wist de man een foto te maken uit het raam en deze naar een collega te sturen. Een andere kennis ,woonachtig in Málaga, gaf vervolgens alle informatie door aan de lokale politie. Deze zette een spoedactie op om de man te bevrijden. 

Binnen vijf uur was er een groep van vijftig agenten op locatie. In een video is te zien hoe zij het huis binnen dringen en in korte tijd alle drie de verdachten te pakken krijgen. Een van hen was al bekend bij de autoriteiten, en de andere twee hadden valse identificatie op zak. Het drietal zal terechtstaan voor ontvoering, mishandeling en illegaal wapenbezit.

Crypto ontvoering in Nederland

Afgelopen week berichtten we ook al over een vergelijkbare situatie van eigen Nederlandse bodem. Het betrof nieuws uit een zaak die teruggaat naar oktober 2021. Toen werd een man uit het Noord-Hollandse Hoorn op de vroege morgen onderweg naar zijn auto belaagd en ontvoerd. 

De ontvoerders reden uren met hem rond, bedreigden hem en dwongen hem uiteindelijk om ruim twee ton aan crypto te betalen. Hoewel er inmiddels een rechtszaak loopt tegen verdachten, liep het voor dit slachtoffer dus minder goed af dan de vakantieganger in Spanje.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie