Rico Engelbarts
29/09/2018 17:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/09/2018 17:13

Crypto-startups deinzen niet terug voor exorbitante huurprijzen Hong Kong

Nieuws
crypto-startups_deinzen_niet_terug_voor_exorbitante_huurprijzen_hong-kong

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Hoewel de huurprijzen in Hong Kong als de duurste ter wereld bekend staan, heeft het er meerdere crypto-startups niet van weerhouden om zich te vestigen in de wolkenkrabbers van de stad. Tegelijkertijd zoeken grote banken zoals Goldman Sachs en BNP Paribas juist naar goedkopere alternatieven, meldt South China Morning Post (SCMP).
Vorige maand werd duidelijk dat de cryptocurrency-exchange BitMEX haar hoofdkantoor verhuisde naar de 45ste verdieping van het Cheung Kong Center in Hong Kong. Daar telt het maandelijks ruim $573.000 voor neer (meer dan $300 per vierkante meter), wat in schril contrast staat met de nog geen $11 per vierkante meter dat BitMEX maandelijks betaalde voor haar vorige pand in Victoria Harbor in Hong Kong.
Samen met crypto-startup Diginex Global, dat eveneens in Hong Kong gevestigd is, betaalt BitMEX maandelijks ongeveer $1,3 miljoen aan huur. Philip Pang, associate director of office services bij vastgoedbeheerder Colliers International, meldt SCMP het volgende:

Blockchain-bedrijven deinzen niet terug voor uitbreiding naar Hong Kong. Deze ondernemingen huren ruimtes in de vooraanstaande kantoorgebouwen om talent aan te trekken en te behouden.

Naar verluidt heeft de beheerder van het Cheung Kong complex het BitMEX vereist om een jaar huur (circa $6,8 miljoen) vooruit te betalen, wat de indruk wekt dat de vastgoedsector in Hong Kong de gang van zaken betreft crypto-gerelateerde bedrijven met argusogen bekijkt. Denis Ma, hoofd van onderzoek bij vastgoed-multinational JLL, zegt daarover het volgende:

Het is vrij normaal dat verhuurders om hogere aanbetalingen vragen van huurders met een zwakkere verbondssterkte. Verhuurders staan altijd open voor het aannemen van nieuwe huurders, het is gewoon een kwestie van het afwegen van de huur ten opzichte van het vluchtrisico.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie