Shane Kuijpers
29/09/2021 16:00 5 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/09/2021 16:00

De grootste blockchain en crypto bedrijven

Nieuws
de_grootste_blockchain_bedrijven

Het is ondertussen alweer ruim 10 jaar geleden dat de blockchain revolutie van start is gegaan. Tal van bedrijven en projecten zijn sindsdien gekomen en gegaan en hebben een bijdrage geleverd aan wat blockchain is vandaag de dag. Inmiddels zijn veel mensen bekend met cryptocurrencies, crypto wallets, crypto apps, mining en exchanges, om maar wat termen op te sommen. Sterker nog, voor veel mensen is dit onderdeel van hun dagelijks leven. Nu is het de beurt aan de financiële wereld om deze stap ook (op grotere schaal) te zetten. Innovatieve DeFi-projecten moeten ook in die sector tot een grotere rol voor blockchain en crypto leiden.

Niet iedere bedrijf dat in blockchain actief is geweest heeft het volgehouden, een hele hoop ook wel. Maar wat zijn nu de grootste blockchain bedrijven op dit moment? En welke groeien het hardst? Om deze vragen te beantwoorden hebben we naar gegevens op LinkedIn en van Blockchain4Talent gekeken. Op basis van gegevens van LinkedIn weten we hoe groot de organisaties op dit moment zijn. De vacatures op Blockchain4Talent laten zien welke bedrijven het meest in de groei zijn. Let wel, deze gegevens zijn een indicatie en vertellen niet het complete verhaal. In het artikel komt een top 5 van de bedrijven wereldwijd, in Europa en alleen in Nederland aan bod.

Kan Solana zijn netwerkproblemen oplossen? Nieuwe fix wordt nu getest

Wereldwijd

Blockchain en crypto zijn begrippen die over de hele wereld steeds vaker gehoord worden. Dit komt onder andere door onderstaande bedrijven die op dit moment het grootste in hun sector zijn. Zoals gezegd worden voor deze top 5 gekeken naar het aantal werknemers en aantal openstaande vacatures binnen het bedrijf.

  • Square* heeft momenteel 7786 werknemers in dienst en daarnaast nog 737 openstaande vacatures. Het hoofdkantoor is gevestigd in de Verenigde Staten.
  • Binance heeft momenteel 3776 werknemers in dienst en daarnaast nog 450 openstaande vacatures. Het hoofdkantoor is gevestigd op de Kaaimaneilanden.
  • Coinbase heeft momenteel 3121 werknemers in dienst en daarnaast nog 365 openstaande vacatures. Het hoofdkantoor is gevestigd in de Verenigde Staten.
  • Crypto.com heeft momenteel 1759 werknemers in dienst en daarnaast nog 331 openstaande vacatures. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hongkong.
  • BlockFi heeft momenteel 813 werknemers in dienst en daarnaast nog 20 openstaande vacatures. Het hoofdkantoor is gevestigd in de Verenigde Staten.

 *De werkzaamheden van Square bestaan niet voor 100% uit aan blockchain-gerelateerde zaken. Zelf zegt het wel het grootste deel van hun omzet uit blockchain en cryptocurrencies te halen. Om die reden is Square opgenomen in de lijst.

Advertentie

Europa

Ook voor Europa is een top 5 gemaakt. Het gaat hier om bedrijven met een hoofdkantoor in Europa. Een Amerikaans bedrijf met veel werknemers in Europa wordt dus buiten beschouwing gelaten in dit lijstje.

  • Blockchain.com heeft momenteel 363 werknemers in dienst en daarnaast nog 79 openstaande vacatures. Het hoofdkantoor is gevestigd in Groot-Brittannië.
  • Ledger heeft momenteel 337 werknemers in dienst en daarnaast nog 84 openstaande vacatures. Het hoofdkantoor is gevestigd in Frankrijk.
  • Latoken heeft momenteel 297 werknemers in dienst en daarnaast nog 267 openstaande vacatures. Het hoofdkantoor is gevestigd in Malta.
  • Bitstamp heeft momenteel 256 werknemers in dienst en daarnaast nog 47 openstaande vacatures. Het hoofdkantoor is gevestigd in Luxemburg.
  • Bitcoin Suisse AG heeft momenteel 234 werknemers in dienst en daarnaast nog 26 openstaande vacatures. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zwitserland.

In het Europese lijstje valt direct op dat hier geen bedrijf tussen zit die ook thuishoort in de wereldtop. Blockchain.com is de grootste in Europa en vinden we wereldwijd terug op plaats 16.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Nederland

Tot slot behandelen we nog de top 5 blockchain bedrijven in Nederland.

  • Bitfury heeft momenteel 94 werknemers in dienst en daarnaast nog 82 openstaande vacatures. 
  • LiteBit heeft momenteel 58 werknemers in dienst en daarnaast nog 1 openstaande vacature.
  • BTC Direct heeft momenteel 53 werknemers in dienst en daarnaast nog 15 openstaande vacatures. 
  • Bitvavo heeft momenteel 53 werknemers in dienst en daarnaast nog 21 openstaande vacatures. 
  • Anycoin Direct heeft momenteel 41 werknemers in dienst en daarnaast nog 1 openstaande vacature.

Bitfury is het grootste blockchain bedrijf dat een hoofdkantoor in Nederland heeft en deze komt bij lange na niet voor in de lijst met Europese topbedrijven. Zeer waarschijnlijk heeft het politieke klimaat in Nederland hier een negatieve impact op gehad.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Conclusie

Op basis van de gegevens die behandeld zijn in dit artikel kunnen we concluderen dat Europa (en Nederland al helemaal) op mondiaal niveau nog geen hele grote rol speelt. De grootste blockchain bedrijven zijn elders in de wereld gevestigd. Met name bedrijven uit de Verenigde Staten doen het goed. Blockchain.com, het grootste Europese bedrijf zien we pas op plek 16 terug in de wereldwijde lijst. Voor nu zijn dit de cijfers. De tijd zal leren of Nederland en de rest van Europa de aansluiting kan vinden op gebied van blockchain en crypto.

Worldcoin app haalt 10 miljoen gebruikers, Keniaan koopt 13 geiten van airdrop

Blockchain4Talent

Blockchain4Talent is een snelgroeiende jobboard voor blockchain en crypto gerelateerde banen. De wereld van blockchain groeit snel en zij geloven dat veel bedrijven dankzij de technologie grote stappen kunnen zetten. Benieuwd of een baan in deze boeiende sector iets voor jou is? Neem een kijkje in het hele ruime aanbod aan vacacture op Blockchain4Talent en misschien staat de perfecte baan er wel tussen!

 

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie