deze_cryptocurrencies_heeft_vitalik_buterin_in_zijn_wallet_zitten

Deze cryptocurrencies heeft Vitalik Buterin in zijn wallet zitten

De welbekende mede-oprichter van het Ethereum-project, Vitalik Buterin, onthult in een statement welke cryptocurrencies hij in bezit heeft. Daarnaast verduidelijkte hij bij welke projecten hij zowel financieel als op vrijwillige basis betrokken is.

Buterin publiceerde de verklaring nadat er verdenkingen waren van belangenverstrengeling omtrent de Ethereum Release Manager, Ari Schoedon. Hij zou namelijk ook voor Parity Tech werken, het bedrijf dat aan Polkadot werkt. Polkadot kan als een directe concurrent van Ethereum beschouwd worden. Nadat de belangenverstrengeling aan het licht kwamen nam Schoedon ontslag.

Uit de verklaring van Buterin blijkt dat 80% van zijn portefeuille uit ETH bestaat. Buterin kreeg de afgelopen 12 maanden zijn salaris in ethereum uitbetaald. Daarnaast bestaat 10% van zijn crypto uit “BCH, BTC, DOGE, ZEC”.

Advertentie

Ten slotte bestaat iets minder dan 10% van zijn portfolio uit “KNC, MKR, OMG en REP” (kyber network, maker, OmiseGo en augur). Daarnaast is hij aandeelhouder van zowel Starkware als Clearmatics.

In zijn verklaring legt Buterin uit dat Starkware een bedrijf is dat “de Full Proof Stack voor het STARK zero-knowledge-protocol” ontwikkelt. Verder is Clearmatics een startup “die clearing-machines van de volgende generatie voor financiële OTC-markten ontwikkelt”.

In euro’s betekent dit dat Buterin zo’n €44 miljoen in ethereum heeft, en dus ongeveer €8,8 miljoen verspreid over bitcoin, bitcoin cash, dogecoin, zcash, KNC, MKR, OMG, en REP.

Buterin zou tijdens de crypto boom zo’n 30.000 ETH verkocht hebben voor een bedrag van ongeveer €17,7 miljoen. Door de verklaring te publiceren met alle informatie over welke crypto hij heeft, en waar hij aandelen in heeft, hoopt Buterin aan te tonen dat er in zijn geval geen sprake is van belangenverstrengeling. 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€9.072,41 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€8.956,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€8.989,84 Kopen
3
3
Bitonic
Reviewed
€9.011,73 Kopen
4
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.015,21 Kopen
5
5
Litebit
Reviewed
€9.016,59 Kopen
Laatste nieuws