Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
19/09/2020 11:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/09/2020 11:29

Deze man zet plekken van zijn lichaam op de blockchain om te verkopen, dit is hoe dat werkt

Nieuws
Deze man zet plekken van zijn lichaam op de blockchain voor tatoeages, dit is hoe dat werkt

Een tattoo artiest uit South Caroline, @shitcoinhodler op Twitter, ook wel genaamd “Bishop” verkoopt plekken op zijn lichaam waar andere mensen hun zelf ontworpen tatoeage kunnen laten zetten.
Dit bericht kwam voorbij op Twitter. Dat Crypto Twitter een bijzonder plek is was in principe al bekend, maar het wordt met de dag gekker. Bishop plaatste onlangs een reeks tweets en deelde zijn Rarible profiel. Rarible is een marktplaats voor artiesten waar digitale collectors items worden verkocht. Alle transacties vinden plaats op de blockchain. Op de app plaatste Bishop plekken van zijn lichaam en liet hij weten dat hij het canvas wil zijn.
Hij markeerde bepaalde stukken van zijn lichaam en behandelde de verkoop net als een makelaar zou doen. Klanten kunnen een stuk ‘grond’ van hem kopen en betalen daarna voor de constructie. Dat houdt in dat ze dus een stukje op zijn lichaam kunnen reserveren en later een design aan kunnen leveren wat de artiest vervolgens op zijn lichaam zet.
De artiest accepteert USDT, sUSD, USDc, en DAI als betaling voor zijn werk. De betalingen moeten van te voren gedaan worden en de tattoo’s worden geplaatst in een tattooshop in South Carolina.
Bishop kwam op het idee door een gebruiker op Twitter genaamd @bluekirbyfi, die bood 0.01YFI aan de persoon die zijn twitter avatar op zijn of haar lichaam zou zetten. Bishop heeft het aanbod aangenomen. In een Telegram chat kwam het later opnieuw ter sprake en zeiden gebruikers dat hij in het diepe moest duiken en zichzelf moest ‘tokenizen.’
Het concept ‘persoonlijke tokens’ bestaat al een tijdje. In april verdiende ondernemer Alex Masmej $20.000 met de verkoop van persoonlijke tokens op de Ethereum (ETH) blockchain. Hij is van plan deze op te sparen om daarmee een startup te beginnen in Silicon Valley. Ontwerper Matthew Vernon heeft 100 tokens van zichzelf gemaakt die per token 1 uur van zijn tijd representeren.
De grootste transactie die voor een plek op het lichaam van Bishop plaatsvond was voor $768 (2ETH). Dit was voor een tattoo op zijn borstkas. Bishop is van plan zijn hele lichaam vol te laten zetten maar moet daarvoor wel grens van South Carolina over omdat niet alle plaatsen van het lichaam volgens de lokale wet getatoeëerd mogen worden.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Venta masiva de acciones de este exchange de criptomonedas
Venta masiva de acciones de este exchange de criptomonedas
La subida del precio de Ethereum no se debe al ETF, según un gestor
La subida del precio de Ethereum no se debe al ETF, según un gestor
Contratos comerciales de Bitcoin y Ethereum rompen un récord tras otro
Contratos comerciales de Bitcoin y Ethereum rompen un récord tras otro
Advertentie