Nick de Jong Nick de Jong
11/06/2024 13:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/06/2024 11:12

Dogecoin fan Elon Musk dreigt Apple’s iPhone te verbieden

Nieuws
Dogecoin fan Elon Musk dreigt Apple's iPhone te verbieden

Foto: Frederic Legrand – COMEO/Shutterstock

Apple wil in zijn toestellen nieuwe AI-functies toevoegen met behulp van OpenAI. Dat schiet echter dogecoin (DOGE) fanaat Elon Musk in het verkeerde keelgat.

De nieuwe AI-functies zouden volgens de miljardair onveilig en onacceptabel zijn. Via het sociale mediaplatform X (Twitter), laat Musk duidelijk weten het niet eens te zijn met de keuze van Apple. Zo duidelijk zelfs dat hij mogelijk alle Apple apparaten uit zijn bedrijven zou willen verbannen, als de nieuwe functie daadwerkelijk gebruikt zal worden.

Altcoins zijn al sinds maart aan het dalen, maar dat biedt kansen
Altcoins zijn al sinds maart aan het dalen, maar dat biedt kansen

Apple & OpenAI werken samen

Op 10 juni vond de Worldwide Developers Conference van Apple plaats. Tijdens het evenement deelde het bedrijf een nieuwe functie, genaamd “Apple Intelligence”. Deze nieuwe toevoeging bestaat uit een aantal toepassingen die gebruik maken van artificial intelligence (AI). Vanaf de softwareversie iOS 18 en macOS Sequoia, die later dit jaar uitkomt, zullen de nieuwe functies te gebruiken zijn voor Apple-gebruikers.

Een van de nieuwe mogelijkheden zorgt ervoor dat de persoonlijke assistent van Apple, Siri, vragen kan stellen aan ChatGPT van OpenAI. De vragen kunnen met foto’s of documenten direct naar het AI-programma worden gestuurd, zodra de gebruiker hiervoor akkoord geeft. De nieuwe mogelijkheid van ChatGPT is opgenomen in de meest recente update “GPT-4o”.

Ondanks de grootse aankondiging, schoten de AI-gerelateerde cryptocurrencies niet de hoogte in. De meeste munten, zoals render (RNDR), fetch.ai (FET) en singularitynet (AGIX) daalden zelfs.

Advertentie

Privacy wordt verkocht, zegt Elon Musk

Musk is niet blij met de nieuwe functie in Apple-toestellen. Musk laat duidelijk weten het absurd te vinden dat Apple niet slim genoeg zou zijn om een eigen AI te creëren. Door deze keuze bewijst het bedrijf zijn klanten een slechte dienst en geeft jet privacy en beveiliging uit handen, zegt Musk.

“Apple gebruikt de woorden “bescherm jouw privacy”, terwijl ze jouw data overhandigen aan een derde partij met AI, die ze niet begrijpen en zelf niet creëren. Dat is helemaal niet het beschermen van jouw privacy,” aldus Musk.

De miljardair laat via X ook weten dat hij alle Apple apparaten zal verbannen uit zijn bedrijven, wanneer zij deze nieuwe functie doorvoeren. Het is volgens hem namelijk een “onacceptabele schending van de veiligheid”. 

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Gegevens zijn beveiligd en afgeschermd

Desondanks geeft  Musk geen verdere details over de uitwisseling van gegevens tussen Apple en ChatGPT. Gebruikers op X reageren op het bericht van de Tesla eigenaar met aanvullende context. In een persverklaring heeft Apple eerder gedeeld dat de IP-adressen van de gebruikers afgeschermd blijven en dat OpenAI (het bedrijf achter de AI-software) de verzoeken niet zal opslaan.

Wat Musk niet benoemt, is dat hij zelf een AI-bedrijf, xAI, heeft opgericht, en dat elke samenwerking van Apple met andere AI-technologieën zijn pogingen om te concurreren bemoeilijkt.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Nick de Jong

In 2021 kwam ik voor het eerst in aanraking met cryptocurrencies. Na een lange periode van inlezen, besloot ik zelf aan de slag te gaan met de eerste investeringen.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Advertentie