DoopieCash DoopieCash
16/03/2024 15:44 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/03/2024 16:13

DoopieCash: 2 verschillende crypto trade scenario’s, zo doen wij het

Nieuws

Foto: DoopieCash

In deze video gaan de heren van DoopieCash in op de verschillende soorten trade scenario’s. Alle speelbare trades komen in 2 verschillende smaken tevoorschijn op de chart.

  1. Het opvangen van een trade waarbij je een grote sinusbeweging opvangt waarbij 2 grote trends na een lange termijn koersverloop elkaar kuisen. Dus een downtrend vind support op het vertrek of breekpunt van een uptrend. Of visa versa.
  2. Het in prijs bespelen van de nieuwe trend. Dit wil zeggen dat er gewacht wordt op het vinden van support en bij het kantelen van deze trend wordt de trade op de lagere tijdsframe ingeschaald, oftewel: in de lokale prijs ontwikkeling.
Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

2 verschillende comfortzones

Het kan gezien worden als 2 verschillende comfortzones voor het inschalen van je positie. Als je wat meer tijd hebt om op de korte termijn de prijsontwikkeling in de gaten te houden zul je de tijd en ruimte hebben om deze op korte termijn te spelen. Doorgaans wordt dit als daytraden of zelfs scalpen beschouwd.

Heb je niet de hele dag de tijd om achter een scherm te zitten maar wil je toch profiteren van de grotere koers/sinusbeweging, kun je trends analyseren en deze op de vroegst mogelijk prijspunten opvangen.

Of je hanteert en maximaliseert beide methodes. Dat is uiteraard ook een optie. Aan beide methodes zitten zoals altijd risico’s verbonden en zul je goed moeten incalculeren in je besluitvorming.

Het opvangen van een trade wordt doorgaans gezien als een swingtrade. En de naam zegt het al, het risico zit hem in het feit dat je grote swings oftewel trends tegen elkaar uitspeelt. Je hebt het koers momentum dus altijd tegen, maar een potentieel groot reward (grote swing).

Bij het in prijs traden heb je een aanzienlijk hoger detailniveau in de koers waardoor de besluitvorming onderhevig is aan meer informatie, oftewel meer ruis. Door het hoge detail niveau is de reward ratio ook aanzienlijk korter waardoor de trade strakker gemanaged zal moeten worden om je risico af te dekken en jezelf veilig te stellen van het rendement.

Bekijk alle voorbeelden en analyses in de video

Leer bitcoin traden met DoopieCash

DoopieCash biedt een breed scala aan mogelijkheden voor iedereen die wil leren traden. Voor de echte beginners is er de gratis cursus crypto trading. Deze cursus is speciaal ontworpen om beginners te helpen en mee te nemen in de wereld van cryptocurrencies.

Voor degenen die al enige ervaring hebben of meer willen leren, biedt DoopieCash Trading Leerprogramma’s. Deze programma’s zijn geen basis- of allroundcursussen met veel onnodige onderwerpen, maar twee makkelijk te volgen en zelf ontworpen trading systemen. De mannen van DoopieCash hebben dus voor ieder wat wils!

Deel dit artikel
DoopieCash

DoopieCash is opgericht door Berry en Chris. Op hun YouTube kanaal zetten zij zich al vanaf 2018 dagelijks in om kennis en ervaring met trouwe volgers te delen. Met gezamenlijk ruim 20 jaar ervaring in het traden en investeren probeert DoopieCash zo zorgvuldig mogelijk kennis over te brengen aan ambitieus Nederland. DoopieCash leert je op een zorgvuldige manier je geld aan het werk te zetten waarbij risico management de drijfveer achter de strategie is. Zorg jij dat je het minste risico loopt? Dan zullen de meeste verdiensten overblijven als resultaat. Benieuwd naar de inhoud? Kom kennis maken met het team van DoopieCash Traden en Investeren: Zoek naar DoopieCash Traden & Investeren op YouTube en op Discord of naar @doopiecash op Instagram, Twitter en TikTok.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie