Home Nieuws Duidelijkheid omtrent regulatie zal ‘go’ punt voor institutionele investeerders zijn zegt ‘Crypto...

Duidelijkheid omtrent regulatie zal ‘go’ punt voor institutionele investeerders zijn zegt ‘Crypto Koning’ van Wall Street

- Advertentie -

Bart Smith, door CNBC gekroond tot ‘Wall Street Crypto Koning’, is optimistisch over het feit dat institutionele beleggers geld in de cryptocurrency-markt zullen pompen zodra er meer helderheid komt omtrent regelgeving. 

Smith is hoofd van de in Pennsylvania gevestigde beleggingsonderneming Susquehanna International Group, die voor het eerst experimenteerde met bitcoin-handel in 2014.

Sindsdien heeft de niet-beursgenoteerde onderneming een crypto trading-desk geopend, bemand door een tiental handelaren die dagelijks miljoenen dollars aan Bitcoin en andere cryptocurrencies kopen en verkopen.

“We hebben een toegewijd team van handelaars en technici”, vertelde hij aan CNBC. “We hebben voornamelijk Bitcoin verhandeld, maar in 2017, toen de markt groeide, hebben we het aantal munten dat we verhandelden uitgebreid en het aantal beurzen waarvoor we liquiditeit verstrekten.”

Smith voegde hieraan toe: “We verhandelen gemiddeld een paar honderd miljoen dollar per dag [op bitcoin-futures] over CME en CFE samen, dat is geen retail.”

Smith zegt dat cryptocurrency-evangelisten zich niet zozeer moeten richten op het al dan wel of niet reguleren, maar juist op het belang van heldere regelgeving.

Er is een groot debat gaande over de vraag of er meer of minder crypto regelgeving moet zijn. Vanuit ons standpunt gaat het echter om de duidelijkheid van de regelgeving. Er is enorm veel aandacht besteed aan de opmerkingen van de SEC en voorzitter Clayton. Maar er is echt een hele reeks aan andere regelgevende instanties die er zijn, omdat het ecosysteem verder gaat dan de traditionele financiële activa. 

Duidelijke regelgeving zal instellingen in staat stellen in te stappen, omdat instellingen niet graag investeren in onzekerheid. Dus we nemen gewoon de meest conservatieve benadering die we kunnen. 

Smith zei dat Susquehanna bullish is op Bitcoin ETF’s – exchange-traded funds die retailbeleggers blootstellen aan Bitcoin’s prijsbewegingen zonder bewaarrisico – omdat hij gelooft dat ze een ideale manier zijn om in virtuele valuta te beleggen.

Op de vraag of er een verband is tussen de aandelenmarkten en de wereld van crypto, zei Smith dat hij dat niet denkt, ondanks rapporten die een verband tussen hun bewegingen hebben aangetoond.

“We hebben niet veel correlatie gezien tussen de equity- en Bitcoin-markten”, zei Smith. “Het verhandelen van cryptocurrencies verschilt meer dan andere beleggingscategorieën dan je zou denken vanuit het perspectief van een marketmaker, het managen van risico’s en de operationele kanten ervan. Maar voor zover de belegger hierom vraagt, en wat Bitcoin en andere cryptocurrencies aandrijft, moeten we nog veel analogie vinden in de drijfveer hiervan.”

Smith zei dat wat bitcoin-prijzen aandrijft verschilt van wat de aandelenmarkten beweegt, omdat crypto geen institutioneel gestuurde marktplaats is zoals de S&P 500.

Wat betreft de wilde koersschommelingen van Bitcoin, zei Smith dat BTC stevig verhandeld wordt in het bereik van $ 6.000 tot $ 9.000 – tenminste voorlopig.

Wat de toekomst betreft, heeft Smith buitengewoon veel vertrouwen in de toekomst van crypto, zoals CCN heeft gemeld. “Wij geloven dat deze technologie en deze beleggingscategorie een aantal facetten van financiële diensten gaat veranderen, en we denken dat het voor altijd zal bestaan” zei hij.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€16.321,20 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€16.055,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€16.079,20 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.085,00 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€16.181,80 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...