CME gaat crypto-futures op basis van de euro aanbieden

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Foto: Shutterstock/gg5795

Futures zijn erg populair in de finance-wereld. Dit zijn financiële producten die de bank aanbiedt in allerlei soorten en maten. Het grote voordeel hiervan is dat ze gereguleerd zijn en dat ze met enorme hefbomen te krijgen zijn. CME Group is één van de grootste op dit vakgebied. Het voegt nu in euro’s genomineerde futures op cryptocurrencies toe aan zijn assortiment.

Crypto-futures op basis van euro’s

Dat schrijft het bedrijf in een persbericht. Vanaf 29 augustus kun je op de Chicago Mercantile Exchange futures op Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) kopen, maar dan zonder de dollar te gebruiken. In plaats daarvan zijn ze genomineerd in euro’s. Als je futures koopt, dan koop je altijd eerst de valuta waar het in gedenomineerd is.

Op dit moment wordt voor alle commodities bijna exclusief de dollar gebruikt. Er zijn al futures op basis van de euro, maar dat zijn vooral Europese financiële instrumenten en niet ‘landloze’ investeringen zoals cryptocurrencies en grondstoffen.

Voor de kleine investeerders zijn ze ook duidelijk niet bedoeld. Om één van deze futurescontracten te kopen moet je in één keer vijf bitcoins kunnen kopen, of maar liefst 50 ether-tokens. De prijs van de contracten bepaalt de CME zelf en volgen zo goed mogelijk de koers van de twee tokens. Je kunt je indenken dat er plannen zijn bij de CME om voor meer coins futures aan te bieden, maar dergelijke plannen zijn nog niet bekendgemaakt.

Liever kopen met euro’s dan met dollars?

Een paar weken terug schreven we in een Premium-artikel dat de euro nog hard kan dalen. Ten opzichte van de dollar ligt de support bijvoorbeeld fors lager. Dat betekent dat het voor nu nog verstandig is om de dollar meer te gebruiken.

Toch is de euro op het moment met afstand de op één na meest gebruikte valuta ter wereld, volgens Statista. Alleen de dollar wordt meer gebruikt. Maar daar kan verandering in komen. Als de dollar lang genoeg te sterk is kan dat het financiële systeem erg instabiel maken. Misschien koop je over een tijdje dus liever futures die in euro’s genomineerd zijn dan in dollars. Wat denk jij, gaat de dollar minder belangrijk worden? Vertel het ons in Discord!

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie