Timo Bult Timo Bult
24/05/2024 07:14 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2024 07:14

Ethereum ETF’s goedgekeurd, ETH koers reageert opvallend

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum ETF's goedgekeurd, ETH koers reageert opvallend

Foto: Rokas Tenys/Shutterstock

Lang leek het erop dat een Ethereum (ETH) beursfonds (ETF) er niet meer in zat. Maar gisteravond laat heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) dan toch goedkeuring gegeven aan acht Ethereum ETF’s. De koers van ETH reageert vooralsnog opvallend op het nieuws.

Crypto Ontbijt: Bitcoin president herkozen, enorme Ethereum uitstroom & meer
Crypto Ontbijt: Bitcoin president herkozen, enorme Ethereum uitstroom & meer

Ethereum ETF’s van onder andere BlackRock goedgekeurd

Na een lange periode van onzekerheid heeft de SEC gisteravond laat dan toch goedkeuring gegeven aan acht Ethereum ETF’s. De goedgekeurde ETF’s zijn afkomstig van grote namen zoals ’s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock, Fidelity, Grayscale, Bitwise, VanEck, Ark, Invesco Galaxy en Franklin Templeton.

Nu is de vraag wanneer de ETF’s verhandeld kunnen worden, en wanneer zij dus ook daadwerkelijk ethereum gaan kopen. Het proces van goedkeuring is nog niet volledig afgerond, stelt ETF-expert James Seyffart op X, Hij benadrukt dat deze specifieke goedkeuring niet betekent dat de ETF’s vandaag al verhandelbaar zullen zijn.

“Dit is slechts de goedkeuring van de 19b-4 formulieren. Ook de S-1 documenten moeten nog worden goedgekeurd, wat enige tijd in beslag zal nemen. We verwachten dat dit enkele weken zal duren, maar het kan ook langer duren. We zouden binnen een week meer moeten weten,” aldus Seyffart.

Deze fase van het proces duurt normaal gesproken enkele maanden, soms tot wel vijf maanden, maar Seyffart en Bloomberg-analist Eric Balchunas denken dat het in dit geval iets versneld zal worden. “Bitcoin ETF’s duurden minstens 90 dagen,” voegde hij eraan toe.

Het groene licht markeert een belangrijke stap voor de cryptomarkt. Het is namelijk een duidelijk signaal dat ethereum blijkbaar niet meer als effect wordt gezien door de SEC, een stempel die al een tijd boven het hoofd van ETH hing. Mocht de SEC ethereum inderdaad als effect hebben bestempeld dan zou dit het bestaan van de coin in gevaar hebben kunnen brengen.

Advertentie

Koers ethereum reageert gematigd

Ondanks het grote nieuws reageerde de koers van ethereum opvallend kalm. In de periode rond de aankondiging daalde de koers eerst flink om vervolgens weer te stijgen. Gedurende de rest van de nacht stabiliseerde de koers.

De ethereum koers van de afgelopen 24 uur, met een volatiele reactie rond de goedkeuring van de ETF's.
De ethereum koers van de afgelopen 24 uur, met een volatiele reactie rond de goedkeuring van de ETF’s.

Dit ging enigszins tegen de verwachtingen in aangezien dergelijke aankondigingen vaak leiden tot significante koersbewegingen. Echter, over de afgelopen zeven dagen heeft ethereum al een indrukwekkende stijging van 30 procent laten zien. Deze stijging lijkt het gevolg te zijn van speculaties en verwachtingen rond de mogelijke goedkeuring van de ETF’s, waardoor de goedkeuring mogelijk al was ingeprijsd.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in 'unieke' ethereum diefstal
Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in ‘unieke’ ethereum diefstal
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Advertentie