Nick de Jong Nick de Jong
03/06/2024 16:34 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/06/2024 11:18

Ethereum ETF’s kunnen behoorlijk tegevallen, zegt crypto-expert

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
3 redenen waarom de ethereum koers niet stijgt na ETF-goedkeuring

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

Tijdens de lancering van de bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) stroomde er direct vele miljoenen dollars naar het investeringsproduct. Op de eerste dag zagen de bitcoin ETF’s samen een instroom van zo’n 655,2 miljoen dollar. Analisten temperen alvast de verwachtingen voor de ether (ETH) ETF’s, omdat deze waarschijnlijk niet zo goed zullen presteren als de bitcoin ETF’s. 

Ether ETF’s zullen minder groots starten

Op 11 januari van dit jaar lanceerde de bitcoin ETF’s. Het werd een groot succes, door de grote hoeveelheid dollars die naar de fondsen stroomden. Op die eerste dag haalde de ETF van Bitwise het meeste geld binnen, namelijk 237,9 miljoen dollar. Fidelity en BlackRock volgden met respectievelijk 227 miljoen en 111,7 miljoen dollar.

Met de lancering van de ether ETF’s aanstaande waarschuwen een aantal experts voor een mogelijk alternatieve lancering dan de meeste investeerders verwachten. Een van deze experts is Stephen Richardson, financieel directeur van Fireblock. Hij deelde in gesprek met de crypto nieuwswebsite Cointelegraph dat bitcoin een stabiele store of value is. In het geval van ethereum is het een stuk lastiger om uit te leggen wat de munt allemaal kan.

“Wat is mist is een breed verspreide consensus, die duidelijk maakt wat de mogelijkheden en ontwikkelingssnelheid is van de Ethereum blockchain”, aldus Richardson.

Als gevolg van deze situatie verwacht de financieel directeur niet dezelfde hoeveelheden instroom bij de eerste dag van de ether ETF’s, als bij de bitcoin ETF’s.

Inschatten waarde ethereum lastig

Om ethereum een betere waardering te kunnen geven zijn er meerdere statistieken nodig. Op dit moment kan men al wel de waarde van het product inschatten door te kijken naar de vastgezette hoeveelheid ETH. Dit is echter slechts één waarde.

Aanvullend liet investeringsmaatschappij VanEck weten dat men mogelijk ook kan kijken naar het handelsvolume, het aantal gebruikers en het aantal validators om een beeld te krijgen van de waarde van ethereum.

ETH mogelijk toekomst financiële wereld

Afgelopen week deelde het onderzoekshoofd van onderzoeksbureau 10x Research, Markus Thielen, zijn visie op de lancering van de ether ETF’s. De op een na grootste cryptomunt kan volgens hem het beste worden omschreven als een netwerk dat de toekomst van de financiële wereld kan versterken. Daarbij vulde de onderzoeker overigens wel aan dat de winst die ethereum produceert “minuscuul” is vergeleken met het totale marktkapitaal van 455 miljard dollar. En ook de opbrengsten voor het staken van ETH in kleiner dan de opbrengsten van de staatsobligaties van de Verenigde Staten.

Alle Nederlanders ontvangen tijdelijk gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of misschien wel Ethereum of Shiba Inu te kopen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers. Je krijgt namelijk gratis crypto.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto van jouw keuze gratis. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak €10,- gratis

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Hij werd benaderd via een website voor freelancers. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Advertentie