Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
30/05/2024 21:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/05/2024 19:06

Ethereum ETF’s kunnen in juni gelanceerd worden

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum ETF’s kunnen in juni gelanceerd worden

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

De goedkeuring van de ethereum (ETH) Spot exchange-traded funds (ETF’s) zorgt voor veel enthousiasme binnen de crypto wereld. De lancering van het fonds moet nog plaatsvinden, wat de sluizen kan openen voor institutionele beleggers.

Er worden stappen gezet, zo heeft BlackRock op 29 mei een belangrijke update aangebracht in zijn S-1 formulier voor de iShares Ethereum Trust, dat verhandeld zal worden onder het ticket “ETHA.”

De aanpassingen volgen op de goedkeuring van zijn 19b-4-aanvraag door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die beide noodzakelijk zijn voor de ETF om te lanceren.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Juni een reële mogelijkheid

Wanneer de ETH fondsen live gaan is nog maar de vraag. Mogelijk komen ze wel sneller dan verwacht. Zo denken de ETF analisten Eric Balchunas en James Seyffart van Bloomberg dat de lancering van de ETF’s tegen eind juni een reële mogelijkheid is. 

De analisten verwachten over het algemeen dat de introductie van deze ETF’s de ethereum koers naar nieuwe hoogtes kan brengen, mede door speculaties dat Wall Street het zal gebruiken als een investering in de groei van Web3.

Op dezelfde dag als BlackRock’s indiening, trok de vermogensbeheerder Hashdex zich opvallend genoeg terug. Daarmee doet de partij niet meer mee in de ethereum ETF race, ondanks eerdere goedkeuring door de SEC. De partij behoudt wel zijn eigen bitcoin (BTC) Spot ETF die onder de ticker “DEFI” handelt. 

Advertentie

BlackRock investeert in eigen ETF

Terwijl BlackRock in de weer is met de lancering van zijn ethereum fonds, behaalt zijn bitcoin ETF veel succes. Zo werd het onlangs de grootste onder alle bitcoin fondsen in Amerika met een totaal bezit van $20 miljard. 

Wat opviel is dat de vermogensbeheerder daarbij ook zelf investeringen heeft gedaan in zijn eigen ETF. In het eerste kwartaal van dit jaar hebben twee van BlackRock’s fondsen, het Strategic Income Opportunities Fund (BSIIX) en het Strategic Global Bond Fund (MAWIX), samen namelijk meer dan $4 miljoen geïnvesteerd in de iShares Bitcoin Trust (IBIT).

De investeringen werden openbaar gemaakt door de SEC. Ondanks deze forse bedragen, vertegenwoordigen ze slechts een klein deel van de totale activa van de betrokken fondsen. BSIXX en MAWIX zijn namelijk respectievelijk $37,4 miljard en $776,4 miljoen waard.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Moeder gooit computer met 100 Bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Moeder gooit computer met 100 bitcoin weg, mist kans op miljoenen
Crecimiento explosivo de las memecoins: ¿burbuja o valor duradero?
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Toch geen dodelijk oordeel voor ethereum, markt houdt adem in
Dodelijk oordeel voor ethereum blijft uit, markt houdt adem in
Advertentie