Kevin Schijven Kevin Schijven
28/04/2022 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/04/2022 14:00

Ethereum & Fantom DeFi protocol Deus Finance gehackt voor miljoenen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Weer een crypto platform gehackt: miljoenen aan AVAX gestolen

Foto: Gorodenkoff/Shutterstock

Wederom is een decentralized finance (DeFi) project het doelwit van een hacker. Ditmaal gaat het om Deus Finance, een zogenaamd multi-chain protocol op het Ethereum (ETH) en Fantom (FTM) netwerk.

Maar liefst $13,4 miljoen aan cryptocurrencies werd gestolen, maakt cybersecuritybedrijf PeckShield bekend op 28 april via Twitter:

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

DeFi flash leningen nog altijd kwetsbaar

Deus Finance is een DeFi protocol gericht op de handel en lening van futures en opties. Het DeFi protocol werd gehackt via een zogenaamde flash loan, een populaire en zeer snelle methode om leningen af te sluiten in de DeFi wereld.

Echter zitten er nog altijd grote kwetsbaarheden in deze vorm van leningen en hackers hebben het afgelopen jaar vaker hier misbruik van gemaakt. Deus Finance werd vorige maand nog op een zelfde soort manier gehackt, toen werd $3 miljoen gestolen.

Ditmaal manipuleerde de hacker via de flash lening de prijs van DEI token tegen USDC in een liquidity pool op Fantom. De hacker gebruikte een truc om de waarde van deze crypto kunstmatig op te drijven, vervolgens een lening te sluiten en winst te maken door de lening gelijk terug te betalen.

Maar liefst $143 miljoen aan crypto werd geleend door de hacker. De dief maakte vervolgens buit met $13,4 miljoen aan crypto, maar PeckShield vreest dat het verlies voor het DeFi platform mogelijk veel groter is.

De hacker stuurde vervolgens de gestolen crypto van het Fantom netwerk naar het Ethereum netwerk. Daarna stuurde hij of zij de buit naar Tornado Cash, een zogenaamde crypto ‘mixer’ om sporen van transacties enigszins te wissen.

Door het voorval stortte de koers van DEUS vanochtend even hard in. DEUS zakte van $610 naar $492, een daling van 19,4%. Inmiddels is de koers enigszins aan het herstellen, maar staat alsnog 6% in de min.

Afgelopen week vond een dergelijk voorval plaats met Beanstalk Farms. Toen werd zelfs $182 miljoen gestolen aan crypto uit een DeFi protocol.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement