Wessel Kersting Wessel Kersting
23/07/2022 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/07/2022 15:00

Ethereum is pas 40% af en na merge 55%, zegt Vitalik Buterin

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum POW hard fork volgt 24 uur na merge

Foto: DIAMOND VISUALS/Shutterstock

Vitalik Buterin, oprichter van Ethereum (ETH), heeft op 21 juli op het EthCC evenement gesproken over de lange termijn toekomst van Ethereum. Hier gaf hij aan dat Ethereum op dit moment slechts voor 40% voltooid is. Hij vergelijkt dit met het Bitcoin (BTC) netwerk:

“Het verschil tussen Bitcoin en Ethereum is dat Bitcoiners Bitcoin als 80% compleet beschouwen, maar Ethereans beschouwen Ethereum als 40% compleet.”

Er zijn volgens Buterin vijf verschillende fases voor de ontwikkeling van Ethereum: de merge, de surge, de verge, de purge en de splurge.

De merge zal wellicht  in september nog uitgevoerd worden. Deze update zorgt ervoor dat Ethereum overstapt op een proof-of-stake (PoS) consensus model, in tegenstelling tot het oude proof-of-work (PoW) model. De surge gaat over het implementeren van sharding, dat is het opsplitsen van de blockchain voor snellere transacties. De verge gaat over zogenaamde verkle trees. De purge is vooral gericht op validators. Zij hoeven tegen die minder harddrive ruimte te gebruiken. Tot slot zorgt de splurge voor “alle andere leuke dingen,” zegt Buterin.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum voor 55% af na merge

Vitalik gelooft dat wanneer de merge fase voltooid is, Ethereum voor 55% compleet zal zijn. De volgende fase is de sharding fase. Deze fase moet ervoor zorgen dat het Ethereum netwerk tot maar liefst 100.000 transacties per seconde (TPS) kan verwerken. Deze fase moet ergens in 2023 afgerond zijn.

Daarna zal Ethereum werken aan de verge update. Buterin verwacht dat deze fase eind 2023 of begin 2024 voltooid is. Ook zegt Buterin dat het voor de lange termijn van Ethereum belangrijk is dat het project efficiënter, maar niet complexer wordt. 

Voor een simpeler en compactere versie van Ethereum, is het wellicht nodig dat iemand het hele protocol goed kent, zegt Buterin. Hij geeft echter toe dat dit momenteel vrij lastig is. Momenteel geven veel ontwikkelaars aan dat het “oké is als niemand het hele protocol snapt, aangezien we ons kunnen specialiseren op verschillende onderdelen.” Deze denkwijze is echter niet in lijn met het toekomstbeeld van Buterin over Ethereum.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement