Ivo Melchers Ivo Melchers
19/06/2023 19:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/06/2023 19:00

Ethereum layer-2 zkSync steeds populairder: nieuwe mijlpaal bereikt

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum DeFi volume stijgt 444% na Binance en Coinbase aanval

Foto: Shutterstock/Volodymyr_Shtun

Schaaloplossingen zijn een belangrijke schakel binnen het Ethereum (ETH) ecosysteem. Deze zogenoemde layer-2 netwerken lossen het welbekende schaalbaarheidsprobleem op door de congestie op de Ethereum blockchain te verminderen, terwijl de transacties nog steeds kunnen genieten van de decentraliteit en veiligheid van Ethereum. De meest populaire schalingsoplossingen voor Ethereum zijn Polygon (MATIC), Arbitrum (ARB) en Optimism (OP). ZkSync Era is sinds maart het ecosysteem betreden en is nu ook flink aan de weg aan het timmeren om zich een gevestigde naam te mogen noemen.

Ethereum oprichter onthult plan voor bliksemsnelle transacties
Ethereum oprichter onthult plan voor bliksemsnelle transacties

Ethereum layer-2 groeit

ZkSync Era is een schalingsoplossing voor Ethereum die gebruikmaakt van Zero-Knowledge-rollup-technologie voor verbeterde snelheid, kostenefficiëntie en veiligheid bij transacties.

Terwijl veel mensen wellicht niet eens van het bestaan van zkSync Era afweten, is het de afgelopen tijd flink in populariteit gegroeid. Dit is namelijk terug te zien in de Total Value Locked (TVL), een belangrijke indicator binnen de wereld van decentralized finance (DeFi). De TVL is een maatstaf die wordt gebruikt om de totale waarde van digitale activa te volgen die is vergrendeld op DeFi platformen.

Volgens data van L2Beat heeft zkSync Era wat betreft de TVL een belangrijke mijlpaal weten te behalen. In de afgelopen week is de TVL met bijna 12 procent de lucht in geschoten waardoor de magische grens van 500 miljoen dollar is overtroffen. Momenteel laat data van L2Beat zien dat er 511 miljoen dollar aan activa is vastgezet in het netwerk.

Op het moment van schrijven is er meer dan 220.000 ether (ongeveer 378,3 miljoen dollar), ongeveer 121 miljoen USD Coin (USDC) en 14,41 miljoen MUTE (ter waarde van 7,53 miljoen dollar) vergrendeld op zkSync. MUTE is de native crypto van een op ZK-rollup gebaseerde gedecentraliseerde exchange (DEX), Mute.

De dagelijkse actieve adressen zijn sinds mei ook gestaag toegenomen, met een gemiddelde van 175.000 in de afgelopen 4 weken.

ZK-rollups activiteit neemt toe

De activiteit op andere ZK-rollups zoals Starknet en Polygon zkEVM zijn bovendien de afgelopen tijd ook erg gestegen. Zowel de TVL als het aantal dagelijkse actieve adressen en dagelijkse transacties nemen toe op deze ZK-rollups.

Zero Knowledge Proofs zijn een methode om de waarheid van informatie te bewijzen zonder hiervoor de informatie zelf te onthullen. Binnen de wereld van Web3 en blockchain biedt het gebruikers betere privacy en veiligheid.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders, nadat hij via Instagram Stories benaderd werd. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Ethereum ETF’s kunnen $15 miljard ophalen tegen eind 2025
Bitcoin stabiel richting all-time high, Ethereum blijft fors achter
Ethereum ETF’s kunnen nog wel even duren, zegt SEC-hoofd Gary Gensler
Ethereum-revolutie nabij: Laatste horde voor ETH ETF’s genomen
Ethereum-ETF race barst los: aanvragers onthullen kosten
Ethereum-ETF race barst los: aanvragers onthullen kosten
Advertentie