Ethereum miner wil netwerk splitsen en miners helpen

icon-mining
Mining
Ethereum miner wil netwerk splitsen en miners helpen

Foto: dimah/Shutterstock

Nu de overstap van Ethereum (ETH) naar proof-of-stake (PoS) nadert, komt ook het moment dichterbij dat ethereum miners niet langer nodig zijn. De vooraanstaande Chinese crypto miner heeft echter een ander plan. Hij wil het Ethereum-netwerk opsplitsen en proof-of-work (PoW) behouden.

Ethereum blockchain split

Het zal geen verrassing zijn dat de overstap naar PoS niet bepaald populair is onder ETH miners. Zij investeerden de afgelopen jaren enorme hoeveelheden geld in dure apparatuur en met het wegvallen van inkomsten uit ethereum mining zullen zij een grote klap vangen. Wel moet hierbij gezegd worden dat deze overstap al jaren op de planning staat, onverwacht zal het dus niet zijn.

De Chinese crypto miner Chandler Guo riep desalniettemin onlangs op om Ethereum op te splitsen. Op het nieuwe netwerk, ETH POW genaamd, zou PoW blijven zoals het is. Miners daar kunnen dus gewoon blijven minen!

Voor Guo is het overigens niet de eerste keer. Hij was ook betrokken bij de fork van Ethereum in 2016. Toen ontstond Ethereum Classic, een netwerk dat vandaag de dag nog steeds bestaat.

Wordt PoW versie Ethereum een succes?

Op de vraag of de fork van Guo succesvol zal zijn is geen antwoord te geven. Iedereen kan Ethereum in principe kopieëren. Of zo’n kopie vervolgens succesvol wordt hangt er vanaf of ontwikkelaars mee willen verhuizen. En dat lijkt onwaarschijnlijk gezien het feit dat PoS ook de efficiëntie verbeterd en het netwerk zuiniger maakt.

Toch is Guo zelfverzekerd; “ik heb Ethereum eenmaal gesplitst, en ik zal het weer doen!”

De Ethereum Merge volgt snel

De ontwikkeling van de nieuwe versie van het internet is al jaren bezig. Maar nu lijkt ‘The Merge’ toch echt dichtbij te komen. The Merge is de eerste stap naar dit nieuwe netwerk en volgt mogelijk al in september.

In ander ethereum nieuws was vandaag te lezen dat de oprichter van Polygon denkt dat Ethereum sneller kan worden dan de systemen van betalingsgigant Visa. Hierover lees je in dit artikel meer. 

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie