stijn
20/04/2024 15:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/04/2024 15:05

Ethereum op weg om dit jaar $1 miljard winst te draaien

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum op weg om dit jaar $1 miljard winst te draaien

Foto: puhhha/Shutterstock

Ethereum (ETH) kan dit jaar $1 miljard winst maken. Het netwerk heeft een zeer goed eerste kwartaal gedraaid, en levert daarmee een recordomzet. 

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum draait goed kwartaal

Het crypto-netwerk ethereum is pas sinds 2023 winstgevend, maar kan dit jaar meer dan $1 miljard winst te maken. Dat kan, mits het dit goede eerste kwartaal (Q1) kan doorzetten, volgens een rapport van DeFi Report analist Michael Nadeau.

Het jaar 2024 is erg goed begonnen voor ethereum. In Q1 was de winst $365 miljard. Dat is een stijging van 155% vergeleken met Q1 vorig jaar.

De winst is vooral afkomstig van transacties. Elke keer als een gebruiker een transactie maakt, dan betalen ze een klein beetje transactiekosten aan ethereum. Dit heeft ervoor gezorgd dat ze $1,17 miljard hebben verdiend aan transactiekosten in de eerste drie maanden van 2024.

Advertentie

Winst door DeFi

Deze stijging van 155% in vergelijking met Q1 vorig jaar komt “vooral door een toename in DeFi (Decentralized Finance) activiteit tijdens het afgelopen kwartaal“, schrijft Nadeau.

De piek van ethereum lag in 2021. Ze boekten toen een recordomzet van $9,9 miljard, en er waren gemiddeld 1,25 miljoen transacties per dag op het netwerk. Dat geld werd echter regelrecht terug in het netwerk gestopt. Daardoor was 2023 pas het eerste jaar waarin winst werd gemaakt, ondanks dat de omzet 75% lager lag dan in 2021.

Het aantal dagelijkse transacties laat ook een stijgende lijn zien. Sinds 2023 is dit met 19% toegenomen naar 1,15 miljoen per dag. Ook hier heeft Nadeau een uitleg voor:

“Dit komt grotendeels door de overgang naar proof-of-stake in september 2022 – waarbij de kosten aan miners (nu validators) met ongeveer 80% daalden.”

Bitcoin koers naar $93.000 door dit patroon? Dit zijn de mogelijkheden
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bullish cryptomarkt

Verder gaf Nadeau nog een voorspelling voor de komende jaren. Hij voorspelt dat crypto beter zal presteren dan al het andere dat beschikbaar is op de markt. 

De crypto markt zou het goed gaan doen door de Amerikaanse bitcoin (BTC) ETF’s en de bitcoin halving. Tot slot schrijft Nadeau dat de “innovatiecyclus” zal leiden tot meer investeringen en meer gebruik van crypto in het dagelijks leven.

Als de cryptomarkt echt zo rooskleurig is als Nadeau schrijft, dan ligt er een gouden toekomst voor ethereum in het verschiet. Eén miljard dollar winst maken in 2024 lijkt dan ook zeker een mogelijkheid.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie