Tim Kamp Tim Kamp
27/03/2024 19:36 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/03/2024 16:12

Ethereum oprichter Vitalik Buterin hekelt onduidelijke metaverse visie

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum oprichter Vitalik Buterin hekelt onduidelijke metaverse visie

Foto: Ethereum oprichter Vitalik Buterin hekelt onduidelijke metaverse visie/Shutterstock

De oprichter van Ethereum (ETH), Vitalik Buterin, heeft onlangs kritiek geuit op het concept van de metaverse. De metaverse verwijst naar een uitgebreide virtuele wereld waarin gebruikers interacteren met een computergegenereerde omgeving en met elkaar, vaak via avatars.

‘Geen ethereum ETF lancering in mei’, grote bank wijzigt standpunt
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Buterin spreekt zich uit over de metaverse

In de metaverse kunnen gebruikers verschillende activiteiten uitvoeren die vergelijkbaar zijn met de fysieke wereld. Voorbeelden hiervan zijn sociale interacties, winkelen, werken, spelen en zelfs het bezitten van virtuele eigendommen.

Het doel is om een ​​gedeelde virtuele ruimte te creëren waarin mensen kunnen communiceren, samenwerken en ervaringen delen. En dat alles ongeacht hun fysieke locatie.

Buterin is niet erg te spreken over de huidige definitie van de metaverse, zo liet hij weten tijdens de BUIDL Asia-conferentie in het Zuid-Koreaanse Seoul.

“De metaverse heeft een betere definitie nodig om goed te kunnen functioneren. Mensen associëren de metaverse met VR, maar er is meer dan dat.”

Het concept van de metaverse heeft de aandacht getrokken van technologiebedrijven, ontwikkelaars en investeerders. Zij geloven dat het de volgende grote stap kan zijn in de evolutie van het internet en digitale interactie. Bedrijven als Meta, het moederbedrijf van onder andere Facebook, en andere tech-reuzen investeren in de ontwikkeling van metaverse-gerelateerde projecten en platforms.

Buterin verklaarde het volgende op het podium:

“De metaverse is slecht gedefinieerd en wordt vaak meer gezien als een merknaam dan als een product. Het wordt voorgesteld als een virtueel universum waar iedereen aan kan deelnemen en dat door niemand wordt bezeten. Het wordt vaak geassocieerd met virtual reality, waar behoeften eenvoudiger zijn, vergelijkbaar met het willen van een laptop zonder de laptop.”

Advertentie

Metaverse heeft nog een hoop nodig om te werken

Vooral Meta sprong direct op de metaverse-hype. In 2021 bereikte de hype rond de metaverse een hoogtepunt, waarbij investeerders en bedrijven zich steeds meer richtten op het potentieel van deze virtuele wereld. Binnen de wereld van crypto ontplofte destijds veel verschillende aan de metaverse verwante altcoins.

Het social mediabedrijf onder leiding van CEO Mark Zuckerberg speelde een prominente rol bij het populariseren van het concept van de metaverse en het bevorderen van de ontwikkeling ervan.

Hoewel de hype rond de metaverse is afgenomen, gaf Buterin aan dat dit niet het einde is van de virtuele wereld. Er is volgens hem echter meer nodig om het project te doen laten slagen:

“Het is super nuttig, maar niet echt een-verse. Om goed te functioneren, hebben we iets nodig dat alle verschillende elementen van virtuele werelden die we al hebben combineert, inclusief crypto, virtual reality, en enkele AI-onderdelen, op de juiste manier,” sluit de crypto-topman af.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie