Ivo Melchers Ivo Melchers
29/01/2024 15:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/01/2024 13:34

Ethereum staat crash van ten minste 56% te wachten, volgens expert

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum staat crash van ten minste 56% te wachten, volgens expert

Foto: Bigc Studio/Shutterstock

De prijs van ethereum (ETH) staat momenteel fors hoger dan zijn vorig jaar bereikte dieptepunt van onder de 1.000 dollar. De bekende crypto-analist Benjamin Cowen sluit echter niet uit dat ethereum nog een keer dit niveau zal testen. Hiervoor zou een gigantische daling van minimaal 56 procent vereist zijn vanaf de huidige prijs. Waar baseert Cowen zijn pessimistische verwachting op?

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Ethereum crash op komst?

In een nieuwe YouTube-video, gepubliceerd op 27 januari, besprak Cowen zijn negatieve prijsverwachting voor ethereum.

Hij denkt dat de ethereum koers, net als in juni 2022, tot onder de 1.000 dollar zal crashen ‘’ergens de komende maanden’’. Hij baseert zijn voorspelling op data uit het verleden. In voorgaande cycli daalde de koers van ethereum na ten minste enkele maanden namelijk nog een keer tot zijn absolute bodem van de bearmarkt.

Deze low komt dit keer overeen met grofweg 880 dollar. Vanaf een huidige prijs van 2.275 dollar zou dit een daling van zo’n 61 procent markeren.

Cowen vertelt bovendien dat ethereum in vorige cycli eerst een dieptepunt vond in zijn handelspaar met bitcoin (BTC) alvorens de dollarwaarde enorme klappen te verduren kreeg. Hij zei namelijk het volgende:

‘’Dus op een gegeven moment denk ik dat Ethereum de robuustheid van dat dieptepunt zal testen, terug onder de $1.000. Maar, geschiedenis suggereert ook dat het die test niet zal doorstaan totdat ETH/BTC instort.’’

Ethereum ETF’s en BTC halving

Sinds de historische lancering van Bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) houden veel investeerders zich bezig met de mogelijke komst van dergelijke fondsen voor ethereum. Sinds de zomer wagen verschillende grote vermogensbeheerders, waaronder BlackRock, namelijk een poging.

Met de eerste definitieve deadlines in mei zou het nog even kunnen duren voordat de koers in dollarwaarden onderuit zal gaan, zo geeft Cowen aan.

Bovendien kan de aankomende Bitcoin halving de komende tijd voor een bullish klimaat kunnen zorgen die de potentiële ethereum crash nog even uit kan stellen.

Het is van belang op te merken dat het allerminst gegarandeerd is dat ethereum nog een keer onder de 1.000 dollar terecht zal komen. Het betreft de visie van slechts een enkele analist, en enkel de tijd zal uitwijzen of deze voorspelling werkelijk wordt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in 'unieke' ethereum diefstal
Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in ‘unieke’ ethereum diefstal
Bitcoin en ethereum ETF's zien plotselinge omslag in sentiment in Hongkong
Bitcoin en ethereum ETF’s zien plotselinge omslag in sentiment in Hongkong
Sinds 2023 wekelijks €25 aan ethereum kopen: dit is het resultaat
Sinds 2023 wekelijks €25 aan ethereum kopen: dit is het resultaat
Advertentie