Ivo Melchers Ivo Melchers
07/12/2023 20:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/12/2023 20:13

Ethereum stijgt hard tot $2.350, nadert cruciale weerstandszone

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum koers stijgt hard tot $2.350, nadert belangrijke weerstandszone

Foto: Champ008/Shutterstock

Ethereum (ETH) pakt de aandacht momenteel op in de cryptomarkt met een stijging tot een nieuw jaarlijks hoogtepunt. Sterker nog, ethereum is tot zijn hoogste prijs sinds juni vorig jaar gestegen. In deze update brengen we je op de hoogte over de positieve prijsontwikkeling van ’s werelds grootste altcoin.

Razend populair social platform investeert in bitcoin & gaat naar de beurs
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

ETH overstijgt eerdere piek

Terwijl bitcoin (BTC) op adem lijkt te komen van zijn koersexplosie tot boven de 44.000 dollar, is ethereum ervandoor geschoten tot nieuwe hoogten.

Bitcoin bereikte op 5 december, vlak voor middernacht, een absolute piek van zo’n 44.400 dollar. Sindsdien is de koers een consolidatiefase ingegaan met een huidige prijs van ongeveer 1.000 dollar lager.

Ethereum bereikte op 6 december, enkele uren na de piek van bitcoin, een jaarlijks hoogtepunt van nipt boven de 2.300 dollar. Vandaag loopt ethereum echter niet bitcoin achterna, aangezien de ethereum koers met iets meer dan 3 procent is gestegen tot een piek van 2.350 dollar.

Op het moment van schrijven staat de ETH prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 2.343 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de ETH prijs in euro daarmee uit op 2.168.

De volgende grote weerstandszone voor ethereum ligt op 2.500 dollar. Mocht de koers terugzakken vanaf het huidige niveau, is 2.300 dollar een belangrijk level om in de gaten te houden.

Crypto-analyseplatform Santiment heeft in een nieuw bericht op X laten weten dat zowel de grootste non-exchange walletadressen als exchange walletadressen positieve records te pakken hebben.

De 150 grootste non-exchange adressen bezitten gezamenlijk een nieuw record van 54,6 miljoen ETH. Des te meer ether deze whales in handen hebben, des te lager de verkoopdruk is. Bovendien bezitten de 150 grootste exchange wallets juist een nieuw dieptepunt van 9,3 miljoen ETH, wat tevens de verkoopdruk omlaag brengt.

Advertentie

20 euro gratis crypto

Op zoek naar een betrouwbare plek om crypto zoals ETH te kopen en verkopen? De grootste crypto exchange van Nederland, Bitvavo, geeft nieuwe gebruikers nu 20 euro gratis tegoed. Volg deze link om de bonus meteen te claimen. Handel ETH, of een van de meer dan 200 andere cryptocurrencies op Bitvavo.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie